26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul itirazları

Kanal İstanbul itirazları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği ve gündemden düşmeyerek tartışmalara neden olan Kanal İstanbul, yalnızca İstanbul’u değil, Kırklareli'ni de etkisi altına alacak. Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, konuya ilişkin konuştu.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kanal İstanbul planlarına itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'çılgın proje' olarak adlandırdığı Kanal İstanbul projesi gündemin odağında yer alıyor. “Ya Kanal Ya İstanbul” üyeleri Kanal İstanbul için yapılan imar planı değişikliklerine itiraz etti..

Aydın Şalcı'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Kanal Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yüksek Mühendis Aydın Şalcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Aydın Şalcı, “Kanal İstanbul’dan gemiler geçemez” dedi.

Kanal İstanbul projesine neden itiraz ediliyor?

Kanal İstanbul projesi tartışılmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Muhalefetin itirazlarının sebebi ne?

Kanal İstanbul Montrö Sözleşmesi'ni etkileyecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul sayesinde Türkiye'nin Montrö dışında bir alternatife kavuşacağını belirtirken, konuya ilişkin konuşan uzmanlar Kanal'ın bölgesel istikrarı tehdit edebileceği uyarısını yaptı. 

Bilim insanlarından dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul projesi gündemde kalmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Bilim insanları madde madde Kanal İstanbul'un neden yapılmaması gerektiğini anlattı...

Kanal İstanbul projesi Montrö Sözleşmesi ile bağlantılı mı?

Kanal İstanbul Projesi, amirallerin bildirisi sebebiyle gündemden düşmüyor. Projeye itirazlar yapılmaya devam ediyor. Peki bu itirazlar neler?

Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi ilişkisi!

Kanal İstanbul bir emlak ve inşaat projesi mi? Kanal İstanbul'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilişkisi ne? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'a yapılan itirazlar neler?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme getirdiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imar planlarının askıya çıktığını duyurduğu Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? İtirazların gerekçeleri neler?

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz dilekçesini Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verdi. Başkan Ekrem İmamoğlu, 3 bilim insanının raporunu okuduğunu ve uykularının kaçtığını belirtti.

İstanbullular Kanal İstanbul'a itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbullulara çılgın proje Kanal İstanbul'a  “itiraz” çağrısının ardından yurttaşlar İstanbul Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Beşiktaş ve Ataşehir’de yer alan merkezlerine akın etti.

Kanal İstanbul itirazları için dikkat çeken gelişme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, 27 Aralık tarihi için için işlem kabul edilmeyeceğini açıklarken, hafta sonu ve yeni yıl resmi tatilleri sebebiyle itiraz dilekçeleri işleme alınmayacak.

Kanal İstanbul'un güzergahındaki 1.7 milyon metrekarelik alanın planı değişti!

Kanal İstanbul'un 1.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarında yine değişiklik yapıldı. Mahkeme kararı ile iptal edilen planların yerine hazırlanan imar planları şimdi de itirazların ardından yeniden düzenlendi.

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili itirazlar devam ederken Toplu Konut bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera olarak kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının konut yapılması için ihaleye çıktığı ileri sürüldü. 

Kanal İstanbul'un imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir için hazırladığı imar planlarını yapılan itirazlar sonrasında değiştirme kararı aldı. 

26 sivil toplum kuruluşundan Kanal İstanbul için imza kampanyası!

26 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağı açıklanan, çılgın proje olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine yapılan itirazlar artıyor. STK'lar tarafından bir imza kampanyası hayata geçirildi.

Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı çıkılıyor?

Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul Projesi için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Star Gazetesi köşe yazarlarından Halime Kökce bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'ne yapılan itirazları kaleme aldı.

Kanal İstanbul projesine neden itiraz ediliyor?

Kanal İstanbul projesi tartışılmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Muhalefetin itirazlarının sebebi ne?

Kanal İstanbul projesi Montrö Sözleşmesi ile bağlantılı mı?

Kanal İstanbul Projesi, amirallerin bildirisi sebebiyle gündemden düşmüyor. Projeye itirazlar yapılmaya devam ediyor. Peki bu itirazlar neler?

Kanal İstanbul'a yapılan itirazlar neler?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme getirdiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imar planlarının askıya çıktığını duyurduğu Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? İtirazların gerekçeleri neler?

Genco Erkal'dan Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul desteği!

Usta sanatçı Genco Erkal, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul itirazları sebebiyle soruşturma açılmasına tepki gösterdi. 

Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor?

Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu meydana getirecek olan Kanal İstanbul projesi tartışmaları devam ediyor. Peki Kanal İstanbul hangi gerekçelerle yapılmak isteniyor? Projeye karşı çıkanların itirazları neler?

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tarihi eser ve sit alanını içeren itirazlarının Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunda yer almadığı belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden Kanal İstanbul itirazları hakkında açıklama!

Kanal İstanbul projesini ÇED raporuna olumlu kararı verilmesinin ardından, vatandaşlar il müdürlüklerinde karara itiraz etmek için dilekçe yazmıştı. Dilekçeleri inceleyen İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, itiraz konularının ÇED raporunda değerlendirdiğini belirtti...

Kanal İstanbul'un ÇED raporuna yapılan itirazlar TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesinin ÇED raporuna yönelik çevre ve şehircilik il müdürlüklerine yapılan itirazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul itirazları Haberi

Kanal İstanbul itirazları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği ve gündemden düşmeyerek tartışmalara neden olan Kanal İstanbul, yalnızca İstanbul’u değil, Kırklareli'ni de etkisi altına alacak.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; Kanal İstanbul'un son askıya çıkan imar planlarında kanal kapsamında iptal edilen Sazlıdere Barajı yerine İstanbul Avrupa yakasının su kaynaklarının saklanabilmesi amacıyla Kırklareli’ne Balaban ve Demirköy barajlarının yapılacağı ileri sürüldü.

Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Kanal İstanbul ile kaybedilecek olan su kaynaklarının yerine Istrancalar’ın sularının kalanları da İstanbul’a gideceği açıktır. Ama tüm bunları planlayan, onaylayanlar burada yaşayanlara, bize sormuyor. Bizi ve burada yaşayan tüm canlıları yok sayıyorlar” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz ay tartışmalara neden olan ve gündemden düşmeyen çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili...