26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul su kaynakları

Kanal İstanbul su kaynakları

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Çölde şehir kurmuyorsunuz, burası İstanbul!

Dünya Su Günü etkinliğinde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen tartışmalı proje Kanal İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar... 

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul tamamen bu ihtiyaçtan doğmuş alternatif bir su yoludur" dedi.

Kanal İstanbul projesinin ihaleleri hız kesmiyor!

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Su ve Atıksu Komisyonu Başkanı Selahattin Beyaz, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul'da çalışmalar hızlanacak!

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu projeyi ideolojik ve siyasi boş tartışmaların dışında ülkenin, İstanbul'un güvenliği ve artan ticari ihtiyaçları karşılamak için bir su yolu projesi olarak görmek gerekir"

Kanal İstanbul projesi Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Kanal İstanbul, Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki barajlara etkisi!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kurucu rektörü, ‘su profesörü’ Halim Orta, Kanal İstanbul projesinin Küçükçekmece Gölü ve Sazlıbosna Barajı’nı yok edeceğini iddia etti.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Kanal İstanbul bir modern şehir projesidir!

Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu meydana getirecek olan Kanal İstanbul projesi tartışmaların odağında yer alıyor. Peki proje neden yapılmalı? 

Kanal İstanbul su kaynakları Haberi

Kanal İstanbul su kaynakları

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisine ilişkin soru önergesi verdi. Gündoğdu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gündoğdu, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Gündoğdu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ülkemizin, Trakya Bölgesi'nin ve Kırklareli'nin çok önemli bir doğal zenginliğine sahip Istrancalar aynı zamanda Trakya Bölgesi ile İstanbul'un havasının ve suyunun kaynağı konumundadır. Kanal İstanbul Projesi'nin gerçekleşmesi halinde İstanbul ve Trakya Bölgesi'nde korkunç bir ekolojik yıkım ve talanın yaşanabileceği tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktayız.''

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu'nun soruları:
1-Kanal İstanbul Projelerinde İstanbul ve Trakya da yok olacak su kaynakları yerine Demirköy ve Balaban barajlarından su temin edileceği...