24 / 04 / 2024

Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi trabzon yenileme

Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi trabzon yenileme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Biz burada sadece bir cihan padişahı Kanuni'nin bu şehre ait olduğunu hissettiren bir evin açılışını yapmıyoruz. Aslında tarihe, düne ve yarınımıza bir imza atıyoruz" dedi.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Süleyman Sultan Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Süleyman Sultan Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Hussein ve Fawaz Al Hajj Al Hajj ortaklığında kuruldu.

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, mega kent İstanbul’a nefes aldıracak. Elmalı Gölü çevresine kurulan orman, New York’taki Central Park’ın 3 katı büyüklüğe sahip olacak.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Sultan Süleyman Group Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Süleyman Group Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Sameh S.M.A. Aboaka tarafından kuruldu.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanı imar planı askıda!

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma Alanı Kara Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıkarıldı.

Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi trabzon yenileme Haberi

Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi trabzon yenileme

Trabzon'daki tarihi Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi restore edildi.  


Kentin Ortahisar ilçesinde yer alan ve Trabzon Valiliği koordinesinde restore edilen kültürevinin yeniden hizmete açılması sebebiyle düzenlenen törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve vatandaşlar katıldı.


Bakan Soylu, törende, tarihle gelecek arasında kurulan köprünün, millet olma anlayışını her gün güçlendirdiğini dile getirdi. Türkiye'nin zenginleştikçe ve büyüdükçe köklerinden ayrılmadığına, tam tersine vakıf eserlerine, köprülerine, imaretlerine, kitaplarına ve kendilerine bırakılan bütün mirasa sahip çıktığına işaret eden Soylu, gerek Anadolu'daki gerek ata yurdundaki eserlere sahip çıkıldığını vurguladı.  


Kültürevinin kent için önemine işaret eden Soylu, "Biz burada sadece bir cihan padişahı Kanuni'nin bu şehre ait...