29 / 03 / 2024

kapıcının emekli olması

kapıcının emekli olması

İş Kanununda belirtilen haklara sahip olan kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat oluyor.. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. Peki, kapıcı kaç yılda emekli olur?

EYT’liye lokum gibi tatlı çifte müjde! Bu haberi görmeyen EYT'li kalmasın!

Emeklilikte yaşa takılanların emekli olmasını sağlayacak düzenleme Meclis kapısında... Yasanın çıkması ile beraber çalışan EYT'liler kıdem tazminatı alırken, aylığı bağlanır bağlanmaz promosyon da alabilecek. Tazminata taksit mümkün mü? EYT ile emekli olanlar tekrar çalışabilecek mi? İşte ayrıntılar

2001 liraya emekli olmak mümkün! Üstelik evde durarak! Evinizden çıkmadan emekli olabilirsiniz

Birçok insanın bildiğinin aksine ev kadınları da çalışan kadınlar gibi büyük kolaylıkla emekli olabiliyor. Peki, ev kadınlarının emekli olması için şartlar neler? Ev kadınları nasıl emekli olur? İşte detaylar…

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Kiracı kapıcı tazminatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının tazminatını kaleme aldı. Peki kiracı kapıcı tazminatı için para öder mi?

Binalardaki kapıcının tazminatını kimler öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kapıcıların ücretinden yeni maliklerin sorumlu olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kapıcının tazminatını kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcının tazminatını kim öder?

Kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kapıcı dairesi olmayan binalarda kapıcı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Kapıcının tazminatı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 11 yıldır kapıcılık yaptığını söyleyen bir okuyucu ne kadar tazminat alacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Kapıcı tazminatında 'kira' hesaplaması!

Kapıcılar diğer işçilerden farklı çalışma koşullarına tabi olarak çalışıyor. Kapıcıya ödenecek kıdem tazminatı hesabında kapıcının oturduğu dairenin kirasının da tazminata eklenmesi gerekiyor. İşte kapıcı tazminatı hesaplaması....

Bloklu sitelerde kapıcı masrafı nasıl ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper, '8 bloklu bir siteyiz. Bir kapıcımız var ve sadece 4 bloğa bakıyor, diğer 4 blok kendi imkanlarını kullanıyor. Kapıcı dairesi bizim binada, biz kapıcının bloğumuza ait olduğunu ileri sürebilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Kapıcı kira öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının kira ödeyip ödeyemeceği ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

İşten ayrılmak isteyen kapıcının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kapıcılık yapıyorum. Hiçbir resmi tatilde izin verilmedi, sürekli çalıştım. Ayrıca site, kalmam için ev tahsis etti. Bu şartlarda ben ne kadar tazminat alırım?' sorusunu cevapladı.

kapıcının emekli olması Haberi

kapıcının emekli olması

Kapıcı kaç yılda emekli olur?

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişiler, kapıcı oluyor.


İş Kanununda belirtilen haklara sahip olan kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabilir. 


Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmaz.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcı kaç yılda emekli olur?


2008 yılında yürürlüğe giren...