20 / 04 / 2024

Kayseride konut artışı

Kayseride konut artışı

TÜİK konut satış istatistiklerine göre toplam 181.188 konutun 78.633 adedi ilk satış olarak gerçekleşti. Kayseri, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Dikey yapılaşma elektrik tüketiminde Esenyurt’u zirveye taşıdı! 

İstanbul'un en hızlı büyüyen bölgesi olan Esenyurt'un, Avrupa yakasının en fazla elektrik tüketen ilçesi olduğu açıklandı. Tüketimde gelinen bu durumda, ilçedeki hızlı konut artışının etkili olduğu belirtiliyor...

Kocaeli Kabakoz ve Barbaros Mahalleleri taşınıyor!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi’nde gündem maddelerinin tartışıldığı sırasında muhalefetin görüşlerini yanıtlayan Başkan Tahir Büyükakın, 'Kent Konut artık lüks konut üretmeyecek. Kabakoz ve Barbaros mahallelerindeki mağduriyeti gidermek için sosyal konut yapacağız' dedi.

Bağdat Caddesi’nde kiralar 3 bin 500 liraya geriledi!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm sebebiyle konut artışı yaşandı. Aşırı fiyat artışlarının da eklenmesiyle bölgedeki daireler boş kaldı.

Konut artışı herkes için moral oldu!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 artış gösterdi. Konuyla ilgili sektör temsilcileri görüşlerini açıkladı..

Türkiye'deki konut fiyatları dünyanın zirvesinde!

Türkiye 2016 yılının ikinci üç aylık döneminde, enflasyonun da etkisiyle beraber, küresel konut artışında yüzde 13,9’luk oranla dünyada konut fiyatları en hızlı artan ülke oldu.

Mahmutbey gişeler güzergahına 7.500 konut geliyor!

İstanbul'un yeni cazibe merkezleri olarak gösterilen bölgelerdeki konut artışı, nüfus yoğunluğunu da beraberinde getiriyor. Yakın zamanda ise bölgeye 7 bin 500 civarında markalı konut yapılması planlanıyor.

Memduh Türkoğlu: Konut artık altının alternatifi!

Benevre Beytepe Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, ekonomik dalgalanmaların konut sektörü üzerindeki yansımalarını değerlendirdi.

Konut fiyatlarının artış nedeni gizli enflasyon!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konut artışlarıyla ilgili "Talep oldukça müteahhitler satacağı evin fiyatını artırıyor." dedi.

TOKİ Afyon Dinar'a 213 adet konut yaptıracak!

TOKİ Afyon Dinar'a 213 adet konut (artı 5 adet kapıcı dairesi) 2 adet ticaret merkezi ve 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 16 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

Kayseride konut artışı Haberi

Kayseride konut artışı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış istatistiklerine göre 2015 yılının Ocak ve Şubat aylarında satılan toplam 181.188 konutun 78.633 adedi ilk satış olarak gerçekleşirken, bu yılın aynı döneminde gerçekleşen 186.259 konut satışının 87.486 tanesini ilk satışlar oluşturdu. Kayseri, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı. Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verileri de gayrimenkul alıcılarının, yeni konuta olan ilgisindeki artışı ortaya koyuyor. Şu anda 95 tanesi Kayseri'den olmak üzere çoğunluğu yeni, 4 binin üzerinde markalı konut projesini bir arada sergileyen 3DKonut.com'u bu yılın ilk iki ayında ziyaret eden kullanıcıların oranı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 437 artış gösterdi. Rakamlara göre Türkiye genelinde 2016 yılında, ilk satışlar yani...