18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm gerekli mi

Kentsel dönüşüm gerekli mi

Adana Çukruova Barış Gazetesi köşe yazarı olan Oktay Erol bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşümün ayrıntılarını anlattı. Erol, yazısında ''Kentsel dönüşüm gerekli mi?'' sorunu cevap verdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Deprem riskinin fazla olduğu Türkiye’de 6.5 milyon konutun dönüşmesi gerekli. Kentsel dönüşüm seferberliğinin başladığı 2012'den bu güne 1.7 milyon konutun dönüşümü yapılırken, binaları bir an önce yenilemek, çalışmalara hız kazandırmak için her geçen gün yeni hamleler yapılıyor.

Aydın Düzgün'den Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine yönelik  yaşanan sıkıntılardan sonra  meclis üyeleri ve mahalle sakinleri  ile bir araya geldi.  Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda gerekli açıklamaları yaptı. 

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

İZTO İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini iletti. Soyer ise kentsel dönüşüm ile ilgili gerekli adımların atılacağı konusunda söz verdi. 

Kentsel dönüşüm için başvurular nasıl yapılıyor? 

Yaşanan depremler sonrasında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlar, binalarının kentsel dönüşüme girmesi için ne yapması gerektiği sorusunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşümde başvurular nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için gerekli evraklar neler?  İşte detaylar...

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!

Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için gerekli girişimleri başlattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıkım işlemlerine 30 Ocak’ta başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Murat Kurum: İzmir'de gerekli alanlarda kentsel dönüşüm çalışması yapılacak!

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de kentsel dönüşüm ihtiyacı olan bölgelerde gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı. 

Kentsel dönüşümün şartları neler?

Türkiye'de risk bulunan alanlardaki binalar veya risk bulunan alanda olmasa da riskli olan yapılar yıkılıyor ve yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu faaliyetlerin için bazı şartlar gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm için gerekli şartlar neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri!

Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşlara 18 ay boyunca kira yardımı verilecek. Kira yardımı alabilmek için başvurular belediyeden yapılacak. Peki kentsel dönüşüm kira yardımına başvururken gerekli başvuru belgeleri nelerdir? İşte tüm detaylar...

2019 Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler!

Riskli binalarda oturanlar 18 ay boyunca kira yardımı alabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler neler? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli şartlar neler?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira yardımı veriliyor. En düşük kira yardımı 715 TL iken en yüksek kira yardımı tutarı bin 150 TL. Peki kira yardımı alabilmek için gerekli şartlar neler? 

Kentsel dönüşüm gerekli mi Haberi

Kentsel dönüşüm gerekli mi

Son yılların çok konuşulan-tartışılan konusu 'kentsel dönüşüm projesi' ne anlam taşıyordu? Kent yaşamını kanıksayamayan toplumun 'kentsel dönüşümü' neydi? İletişim araçlarının gelişmesi yaşanan olayların çeşitli yönleriyle düşünülmesini, 'farklı' yorumlanmasını sağladı. Can kaybına neden olan depremler, seller, çeşitli doğal olaylar günlerce medyada konuşuldu, tartışıldı, 'ağzı olanlar' konuştu, hiç akla gelmeyecek konular gündeme takıldı, o güne değin duyulmayan birçok kavram (sözün gelişi) 'cuk' diye oturdu... Kentsel dönüşüm gerekli, denildi, Fay hatlarının geçtiği bölgelerde oluşturulan yapılaşma, denildi, Ardıl sarsıntılar, denildi, Dere yataklarında yapılaşmanın gerekleri, denildi, Depreme dayanıklı yapılar, denildi... Tüm bunlar inşaat sektörüne ivme kazandırırken denilenlerin yurttaşı etkilememesi olası mı? Egemen gücün 'sistemine' 'hayır' demek olası mı? 'Kentsel dönüşüm projesi'nin gereği, kuşku duyulan inşaat alanlarının, yıkık-dökük kenti çlrkinleştiren yapıların dönüşümünü öngören tasarı... Çevre-Şehircllik...