28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödeme

kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödeme

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veya riskli binalarda yaşayan vatandaşlara talepleri doğrultusunda kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödemesi var mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili yasal hükümler nelerdir? Kentsel Dönüşüm Kredisi ile Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı ikisi aynı anda kullanılabiliyor mu? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı...

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Kentsel dönüşümde sunulan finansal desteklerden kira yardımı almak isteyenler şartları merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı yatmadı!

''2021 kentsel dönüşüm kira yardımı yatmadı'' diyen ev sahipleri bu haberimiz sizin için. İşte sorgulama ekranı ve tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli bina sahiplerine kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınıyor? Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi durumlarda veriliyor?

Evini yenilemek isteyen vatandaşlar destek alabilmek için kentsel dönüşüm kira yardımını araştırıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi şartlarda veriliyor?

Evini yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru işlemlerini araştırıyor. İşte 2021 kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu ayrıntıları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 ne zaman açıklanacak?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanıyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 ne zaman açıklanacak?

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca açıklanıyor. Peki, 2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödeme Haberi

kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödeme

Kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödemesi var mı?

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veya riskli binalarda yaşayan vatandaşlara talepleri doğrultusunda 18 aya kadar kira yardımı yapılacak ya da bankalardan kullanılacak kredilere faiz desteği yapılıyor.


Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar yapılacak yardım ve desteklerden faydalanabiliyor.


Riskli binadaki malikler:

Bağımsız bölümü gösterir tapu belgesi

Arsa paylı tapular için, nüfus müdürlüğünden alınan adrese dayalı nüfus kayıt örneği veya üzerine kayıtlı olan son üç aya ait elektrik, su, doğalgaz veyatelefon faturalarından birisi

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Riskli bina tespit raporu inceleme formu

Konutun tahliye edildiğine dair yeni adresini gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği

ile birlikte İl Müdürlüğüne müracaat edebiliyor.


2015 yılında aylık bedeli 735 TL olan kira...