27 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği!

Kira sözleşmesi her istenildiği zaman değil, kanunda belirtilen durumlarda dava açılarak feshedilebiliyor. Öncesinde kiracıya kira sözleşmesi fesih ihbarı verilmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği..

Kira akdi feshi ihtarnamesi!

Kira akdinin feshinin mümkün olması için, mülk sahibinin kiracısına ihtarname göndermesi gerekiyor. Bu ihtarname ile kira akdinin feshi isteniyor. Kira akdi feshi ihtarnamesi örneği haberimizin içinde yer alıyor..

Kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği!

Kira sözleşmesi feshi için kiralayanın kiracıya ihtarname göndermesi gerekiyor. Sözkonusu ihtarnamede kiralayan fesih sebebine dayalı olarak fesih talebinde bulunuyor. Kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği haberimizin içinde yer alıyor..

Kira sözleşmesi feshi ihtarnamesi!

Kira sözleşmesinin feshinin gerçekleşmesi için gayrimenkul sahibinin, kiracısına ihtarname çekmesi gerekiyor. Söz konusu kira sözleşmesi feshi ihtarnamesi örneğini haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarnamesi...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Kira sözleşmesi haklı nedenle feshi!

Taşınma mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, sürenin sona ermesi ve feshedilmemesi halinde yenilenmiş kabul ediliyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte kira sözleşmesi haklı nedenle feshi nedenleri..

Belirli süreli kira sözleşmesinin feshi!

Kira sözleşmesinde kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte belirli süreli kira sözleşmesinin feshi..

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? İşte, kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Kira sözleşmesi için gerekli evraklar!

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir? Kira sözleşmesi için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kira sözleşmesinin imzalanması ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Peki, kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği Haberi

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği

Ev ya da işyerlerini kiraya vermiş olan mal sahipleri, yaptıkları kira sözleşmesinin bir yıl daha uzamasını istemeyebiliyor. Kanunda belirtilen durum ve zaman dilimleri içerisinde kiracıya ihtar gönderilerek sözleşmenin feshedileceği bildirilebiliyor.

Borçlar Kanunu'na göre konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakkına sahip olmuyor. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor. 

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih...