16 / 04 / 2024

kira sözleşmesi kanunu

kira sözleşmesi kanunu

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '8 yıldır kiracıyım.Kiralarımızı peşin ödüyoruz. Ev sahibiyle tartıştık.Kira ödeme günü net değildir diyerek beni icra takibine almış. Ne yapabilirim' sorusunu yanıtladı.

Kira ödemelerinde makbuz olmalı mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Ev sahibim sözleşmeye kira bedeli olarak 450 TL yazdı ama ben 800 TL ödüyordum. Şimdi beni kiralarını ödemedim diye icraya vermiş. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kira kontratı kanunu!

Kira kontratı kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinden beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu'nun Dördüncü Bölümü olarak karşımıza çıkıyor. İşte gayrimenkul kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar....

Kira sözleşmesi kanunu 2014!

Yeni kira kanunu ile ilgili hükümleri bünyesinde barındıran 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı. İşte kira sözleşmesi kanunu...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir?

Kira sözleşmesine dair hükümler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda (TBK) düzenlemiştir. Kira sözleşmeleri her iki tarafa borç yükleyen ve sürekli edimli bir sözleşmedir. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken 7 kural!

Bir taşınmazın kiralanması sırasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Kira sözleşmelerinin kapsamı Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi vergi sınırı 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında bir sene içerisinde elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Belirlenen sınırın altındaki gelirler için vergi ödenmiyor. Peki, kira sözleşmesi vergi sınırı 2016 ne kadar?

6 aylık kira sözleşmesi tahliye!

Kira sözleşmelerinin nasıl feshedileceği ve kiracının hangi sebeplerle tahliye edilebileceği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte 6 aylık kira sözleşmesi tahliye nedenleri..

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

kira sözleşmesi kanunu Haberi

kira sözleşmesi kanunu

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  '8 yıldır kiracıyım. Kiralarımızı peşin ödüyoruz. Mal sahibiyle tartışmamız oldu. Kontrat her ayın 14’ tarihli olup kirayı ödeme günü net değildir! Bütün kiralarımı 14 ve 30 arasında ödedim. Söz konusu kirayı da 28 Mart 2019’da verdim. Avukatı vasıtasıyla 25 Mart 2019’da icra takibi yapmış.

7 gün içinde itirazda bulunup borcu reddettim. Avukat kendi ücreti ve icra masrafını istedi, kabul etmedim. Sonra İcra mahkemesine verip tahliye ve Ücretleri talep etti! Yalova’da ikamet etmekteyim. Mal sahibi de Yalova ve İzmir’de ikamet ediyor. Mahkemeyi İzmir İcra Hukuk mahkemesinde açmış! Buna karşı ne yapabilirim?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Bir kira ödenmediği takdirde icra takibine konu olabilir. Ancak tabii ki bu takip...