19 / 04 / 2024

kira vergisi ödeme 2020

kira vergisi ödeme 2020

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin sürelerini uzattı. Peki 2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira oldu. Peki kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021 ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

E devletten emlak vergisi ödeme!

Emlak vergisi, belediyeye gidilerek ödenebildiği gibi, internet üzerinden e belediye veya e devlet sistemi ile de ödenebiliyor. İşte e devletten emlak vergisi ödeme işlemleri..

İşte emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri!

1 Mart'ta başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi için ödeme süresi 31 Mayıs akşamına kadar devam ediyor. İşte emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri..

2017 emlak vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. İlk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar ne kadar ve nasıl vergi ödeyeceklerini merak edebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi ödeme işlemleri..

Gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Bu sene 5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

2016'da taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2017'de kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahiplerinin zamanında ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi cezası uygulanıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017..

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer 44 üncü maddesine göre ödenen çevre temizlik vergisi her sene konut ve işyerleri için ödeniyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017..

Emlak vergisi ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Kendi adınıza kayıtlı bir taşınmaz mülke sahipseniz her yıl düzenli olarak emlak vergisi vermeniz gerekiyor. Peki emlak vergisi ödeme işlemleri nasıl yapılır?

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

kira vergisi ödeme 2020 Haberi

kira vergisi ödeme 2020

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin sürelerini uzattı. Peki 2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Konut ve iş yerleri üzerinden belirli miktarlarda kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor.  31 Mart olarak belirlenen, kira vergisi beyannamelerinin süresi uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca uzatıldı.  Konuya ilişkin Bakanlığın Twitter hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“31 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 30 Nisan 2020 gün sonuna kadar uzatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

2020'de kira beyannamesi vermek için ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi dairesine giderek ya da gib.gov.tr internet adresine girip online olarak beyanname verebilirsiniz.

Kira gelirinde istisna

Sadece konut...