19 / 04 / 2024

kiracı ihtarname örnekleri

kiracı ihtarname örnekleri

Borçlar Kanunu'na göre, gayrimenkul sahipleri belli durumlarda kiracısına ihtar gönderme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017 örneği..

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç nasıl işler?

Kiracılar ve aynı şekilde ev sahipleri kendi haklarının farkında olması gerekir. Özellikle kiracı çıkartma durumu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi? Kiracı ihtarname almıyorsa ne olur?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ve onu kiralayan kişiyi bağlayan resmi bir belgedir. Peki kira sözleşmesine dair neler bilinmektedir? İşte kira sözleşmesine dair araştırılan bazı detaylar!

Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı?

Ev sahipleri hangi durumlarda ihtarname çekebilir peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır. İşte Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı? sorusunun yanıtları!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İhtarname başınıza dert olabilir İşte cezası

Ev sahiplerinin eski kiracılarını çıkarmak için sıklıkla kullandığı yöntemlere bir tane daha eklendi: Noterden ihtarname... Diğer yandan oğlum kızım gelecek gibi bahaneler ile kiracıya gönderilen ihtarnamelerin mahkeme kararıyla ispatlanma zorunluluğu bulunuyor. Aksi taktirde cezası var...

Kiracıya ihtarname nasıl çekilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Bu anlaşmazlıkların en önemlisi ise kira bedelinin ödenmemesi oluyor. Bu gibi durumlarda ev sahipleri kiracısına ihtarname çekebiliyor. Peki, kiracıya ihtarname nasıl çekilir? İşte tüm detaylar...

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kira artış ihtarname süresi!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira süresi boyunca kira bedelini eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekiyor. Peki kira artış ihtarname süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tahliye edilen kiracı ev sahibinden para talep edebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire satın aldık, içerisinde kiracı oturmaktaydı. Kiracıya başka mülkümüz bulunmadığını, ihtiyacımız olduğunu belirterek, 6 ayda tahliyesini talep ettiğimizi belirten ihtarname çektik. 6 ay içerisinde boşaltmadı. Dava açma için belli bir süre var mıdır?' sorusunu cevapladı

Kira artışı ihtarname örneği 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin uzamatılmasıyla taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması halinde yeni kira dönemi için belli oranlarda zam uygulanıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2021...

Kira artışı ihtarname örneği 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesiyle kira fiyatlarına zam yapılıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2021...

Kiracısı ile sorun yaşayanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '18 Ağustos 2020’de bir daire satın aldım. İçinde kiracı var. Ben de kirada oturuyorum. Daireyi satın aldıktan sonra ihtarname gönderip ‘çık’ dedim. Yanıtı ‘gücün varsa gel çıkart’ oldu. Eski malik ile yapılmış kira sözleşmesi yok. Haklarım nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Posta yazarı Tamer Heper, '6 Nisan 2020’de kiracıya tebliğ olunan 30 günlük ödeme talepli ihtarname ile kiracıma 7 Nisan 2020’de tahliye davası açacaktım ancak bu tarih itibarıyla kesintiye uğradığı söylendi, tahliye davası açabilecek miyim? ' sorusunu yanıtladı.

Kiracının tahliyesi nasıl istenir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracıma kira bedelini ödemediği için 30 gün süre vererek ihtarname gönderdim. Şimdi bana buna dayanarak tahliyeyi isteyemeyeceğim ancak 16 Haziran’dan sonrası için bunun yeniden ihtar keşidesi ile mümkün olabileceği söylendi. Bu doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

kiracı ihtarname örnekleri Haberi

kiracı ihtarname örnekleri

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, mal sahipleri belli durumlarda kiracısına ihtar gönderme hakkına sahip oluyor. 


Örneğin mal sahibinin konut ihtiyacı olması durumunda, konutun el değiştirmesi durumunda veya kiracının ödemesini düzenli yapmaması durumunda erken tahliye ihtarı gönderilebiliyor. 


Erken ihtar tahliyesinin belli sürelerde gönderilmesi gerekiyor. Aksi halde, ihtarname geçerli kabul edilmiyor. Mal sahibi haklıyken haksız duruma düşebiliyor.


Kanunen kiracı kira parasını ödememişse ve ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunmuşsa kiracıya ödenmeyen kira tutarının ödenmesi için 30 gün süre veriliyor.


Verilen bu süre içerisinde söz konusu miktar ödenmediyse, kiracıdan evin tahliye edilmesi isteniyor. Kiracı erken tahliye ihtarnamesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


Kiracı erken tahliye ihtarnamesi örneği 2017


İHTAR EDEN           :....... 

VEKİLLERİ            :.......

KARŞI TARAF    ...