26 / 04 / 2024

Kocasinandaki camiler

Kocasinandaki camiler

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu çerçevede Turgut Reis Camii ’sinde yapılan Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan ve aynı zamanda son derece modern çizgilere sahip kemerli şadırvanı yerinde inceledi.

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Cizre'de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

TOKİ  Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından temizlenen bölgelerde eni konutlar, okullar, camiler, iş yerleri, spor alanları inşa etti. 

Kayseri'de yıkılan ve yeri değiştirilen camiler TBMM gündeminde!

Son 18 yılda Türkiye genelinde ve Kayseri özelinde yıkılan ve yeri değiştirilen camiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Almanya'da camiler ve küçük mağazalar yeniden açılıyor!

Almanya koronavirüs tedbirlerini gevşetmek amacıyla adımlara devam ediyor. Buna göre, 800 metrekareden küçük mağazalar, çocuk parkları, müzeler, ibadethaneler, sergi salonları ve hayvanat bahçeleri hizmete açılacak. 

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

Trablus'un işlek mahalleleri hayalet şehre döndü!

Libya'nın doğusunda bulunan darbeci milis lideri Halife Hafter milislerinin saldırıları sonucunda, Trablus'un yerleşim bölgelerinde bulunan dükkanlar, okullar ve camiler yıkıldı. Bölgede bombaların hedefi haline gelen siviller evlerini terk etti.

298 bini aşkın kamu binası kaçak çıktı!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘imar affı’ ile yapı kayıt belgesi alan kamu kurumu taşınmazı sayısının 298 bin olduğunu belirtti. Taşınmazlar arasında camiler de yer alıyor.

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Camiler inşa edildikleri şehirlere kimlik kazandırıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 bini aşkın kişi kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük camisi olan İstanbul Büyük Çamlıca Camisi'nin resmi açılışında, camilerin evrensel kardeşliğin vücut bulduğu mekanlar olduğunu söyledi...

Kuzey Yıldızı Camii açıldı!

Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında  "İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

Kocasinandaki camiler Haberi

Kocasinandaki camiler


Kocasinan Belediyesi, cami avlularındaki şadırvanları Selçuklu tarzında yeniliyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu çerçevede Turgut Reis Camii ’sinde yapılan Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan ve aynı zamanda son derece modern çizgilere sahip kemerli şadırvanı yerinde inceledi.


Turgut Reis Mahallesine giderek, Turgut Reis Camii ’sinde yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, cami çevrelerinde daha fazla yeşile ağırlık verilmesi ve farklı türde çiçeklerin artırılması yönünde çalışmalar yapılacağını vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların daha yaşanabilir bir Kocasinan ve daha güzel bir çevre için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin yanı sıra ilçede okul, cami, hastane, sağlık ocağı gibi ihtiyaçları karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. ‘Temizlik imandandır’ anlayışıyla Kayseri'de bir ilk olan Cami Temizleme Ekibimiz, bölgemizdeki bütün camileri her...