19 / 04 / 2024

konut kredisi sigortaları nasıl iptal edilir

konut kredisi sigortaları nasıl iptal edilir

Konut kredisinde yapılan sigortalardan DASK zorunlu bir sigorta olup; diğer sigortalar isteğe bağlı olarak yapılan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yapılan konut kredisi sigorta iptali nasıl olur?

Konut kredisi çekilirken hangi sigortalar yaptırılmalı?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi kullanırken bazı sigortaların da yaptırılması gerekiyor. Peki bu sigortalar neler? İşte detaylar...

Konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi çekerken çeşitli sigortaların yaptırılması gerekiyor. Peki konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Ziraat Bankası konut kredisi maliyeti ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisine ek hangi sigortaları zorunlu tutuyor. Ziraat Bankası’nın konut kredisine ek uyguladığı masraflar ve konut kredisi hesaplama maliyetleri ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları!

Ziraat Bankasının konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar nelerdir? Hangi sigortalar konut kredisi kullanımında zorunlu tutuluyor. Ziraat Bankası konut kredisine ne kadar masraf uyguluyor?

QNB Finansbank konut kredisi masrafları ne kadar?

QNB Finansbank konut kredisine ek ne kadar masraf uyguluyor. Sigortalar dahil konut kredisi masrafları ne kadar?

İş Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Türkiye İş Bankası’nın konut kredisine ek olarak uyguladığı masrafları ve sigortaları Kredi Pazarı araştırdı. İşte İş Bankası konut kredisi masrafları…

HalkBank konut kredisi masrafları ne kadar?

HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.28. Bankanın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar ve zorunlu sigortalar neler? 

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Son günlerde gündemde olan konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile kredi masraflarının artması haberi üzerine Kredi Pazarı, Ziraat Bankası'nın konut kredilerine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...

Konut kredisi alırken yaptırılması gereken sigortalar neler?

Ev almak isteyenlerin başvurduğu en yaygın sistem olarak karşımıza çıkan konut kredileri ile ev almak istediğimizde yaptırmanız gereken bazı sigortalar bulunuyor. Peki, Konut kredisi alırken hangi sigortaları yaptırmalısınız?

Konut kredisi sigorta iptali!

Konut kredisinde yapılan sigortalardan DASK zorunlu bir sigorta olup; diğer sigortalar isteğe bağlı olarak yapılan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yapılan konut kredisi sigorta iptali nasıl olur?

Konut kredisi sigorta yasası!

Konut kredisi sigortaları ile ilgili yasal esaslar Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde yer alıyor. İşte 28 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik esasları..

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi ferdi kaza sigortası!

Konut kredisi almak isteyen kimseler adına birkaç sigorta da düzenleniyor. Bu sigortalar arasında DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor. Peki, konut kredisi ferdi kaza sigortası nedir?

konut kredisi sigortaları nasıl iptal edilir Haberi

konut kredisi sigortaları nasıl iptal edilir

Konut kredisi sigorta iptali!

Konut kredisi kullanma sürecinde tüketicilere birtakım sigortalar yapılıyor. Ancak yapılan bu sigortalardan DASK zorunlu bir sigorta olup; diğer sigortalar isteğe bağlı olarak yapılan sigorta olarak karşımıza çıkıyor.


Konut kredisi yönetmeliğinde göre; Tüketicinin yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamıyor. 


Tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi hâlinde, istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, konut finansmanı kuruluşu tarafından kabul edilmek zorunda oluyor. Bu sigortanın; kredi konusuyla, meblağ sigortalarında kalan borç tutarıyla ve vadesiyle uyumlu olması gerekir. Meblağ sigortalarında, poliçedeki teminat tutarı kalan kredi tutarından yüksek olamaz. Sigorta vadesi kredi vadesinden uzun olamaz. Zorunlu deprem sigortası ile ilgili hükümler saklıdır.


Kredi bağlantılı yapılan meblağ sigortalarında kredi borcunun belirlenen vadeden önce geri ödenmesi veya kredi borç yapısında değişiklik...