24 / 04 / 2024

Konut piyasasında köpük uyarısı

Konut piyasasında köpük uyarısı

Yatırım bankası Goldman Sachs, emlâk piyasasındaki fiyat artışlarını olağan üstü aşırı buldu. Amerikan finans kuruluşu bunun sonucu olarak piyasada köpük olduğunu kaydetti.

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Bankalar tek tek açıkladı! 1.1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? 

Türkiye'deki konut piyasasının son senelerdeki seyrini değerlendirirken, artan fiyatlar ve yükselen faiz oranları ön plana çıkıyor. Konut almak isteyenler için mevcut durum ve çeşitli bankaların sunduğu konut kredisi seçenekleri kaydedildi. 

Konut piyasasında son dakika! Büyük firmalar zarar ediyor, orta ve küçük firmalar ayakta kalmaya çalışıyor!

İnşaat alanının köklü markası Emlak Konut, 2023 yılında 4,1 milyar TL net zarar açıkladı. Köklü firmanın 2023’ü zararla kapatmasını Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi. 

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?

Ekonomi seçim sonuçlarının ardından yeniden şekillenirken, konut piyasasında neler olacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Calman, konut kredilerinde beklenen hareketin olmayacağını söyledi.

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

Birleşik Krallık konut piyasasında yükseliş bekleniyor!

RBC Capital analistleri Çarşamba günü yayınladıkları raporda Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında artış beklediklerini belirtti.

Konut piyasasında köpük uyarısı Haberi

Konut piyasasında köpük uyarısı

GOLDMANS Sachs'tan son zamanlarda Türk konut piyasasına ilişkin artan endişeleri tetikleyebilecek bir rapor geldi. Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından, Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, Türk konut sektörüne ilişkin olarak yayınladığı raporda. Türkiye'de konut fiyatlarının son birkaç yılda keskin artış gösterdiğini belirtti. 


Piyasadaki riskler

Emlâk fiyatındaki yükselişin dörtte birinin konut stoku kalitesinde iyileşmeden kaynaklandığının kabul edilebileceğini ifade eden Goldman Sachs, son dönemdeki fiyat artışlarının olağan üstü aşırı olduğunu ve bunun sonucu olarak piyasada köpük oluştuğunu, özellikle de metropollerde bu köpüğün görüldüğünü vurguladı. Ancak; konut sektöründeki bu hızlı fiyat artışından kaynaklı sistem eksenli risklerin hâlâ göreceli olarak iyi kontrol altında tutulduğunu belirten Goldman Sachs, finans sektörünün konut piyasasındaki risklerinin oldukça düşük olduğunu ifade etti. Goldman Sachs, güçlü sermaye seviyelerinin, düşük kredi/değer rasyolarının potansiyel...