26 / 04 / 2024

Lüks konutta vergi

Lüks konutta vergi

Bakanlık, TCMB'nin ihtiyat akçesini bütçeye aktarmaya ve bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor. Bütçede gider azaltıcı önlemler de değerlendirilirken, gelir artırıcı önlemler arasında lüks konutta vergi artışının da yer alması öngörülüyor...

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut sektöründe pandemiyle birlikte lüks anlayışının da değiştiğini söylerken, Yeni Levent Projesi ile ilgili de bilgiler verdi.

Lüks konutta hareketlilik başlayacak!

Gayrimenkul sektörüne yönelik açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, lüks konut sektöründe hareketlilik yaşanacağını dile getirdi. 

Sağlam konutta yaşamak lüks değil gereklilik!

Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat, Düzce'de meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulundu. Ahmet Fırat, "Sağlam temelli ve sağlam yapılı bir konutta yaşamak lüks değil bir gerekliliktir" diye konuştu.

Lüks konutta vergi dönemi!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için alınacak değerli konut vergisi ilk taksit ödemeleri yarın başlıyor. Peki değerli konut vergisi ne kadar? evin değeri nasıl belirlenir? İşte tüm merak edilenler...

Şişli'de lüks sitede aidat vurgunu!

İstanbul Şişli'de bulunan lüks sitede yaşayan site sakinleri site yönetimi hakkında, dolandırıcılık”, “güveni kötüye kullanma” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından şikayette bulundu. 

Lüks konuta vergi yürürlükte!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği kapsamında, lüks konut sahipleri 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Yeni yasa ile üst sınır 5 milyon 227 bin liraya yükseldi.

Lüks konutta hissesi olan da vergi ödeyecek!

Gayrimenkul sektörüne “Değerli konut vergisi” adı altında getirilen yeni vergi 2021 yılında yürürlüğe girecek. Peki değerli konut vergisi ne kadar? evin değeri nasıl belirlenir? İşte tüm merak edilenler...

Lüks konut vergisi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Şubat ayında ertelenen değerli konut vergisi 2021 yılında yürürlüğe girecek. Emlak vergisi değeri 5 milyon liranın üzerinde birden fazla konutu olanlar vergiye tabi olacak. Lüks bir konutta hisse sahibi olanlar da lüks konut vergisini ödeyecek.

Lüks konutta vergi bilmecesi!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Değerli Konut Vergisi uygulamasıyla birlikte değerlemenin nasıl yapıldığı konusunda soru işaretleri olduğunu söyledi...

Lüks konuta vergi Şubat’ta başlıyor!

Vergi paketiyle konut piyasasında adeta yeni dönem başlıyor ve gayrimenkulde değerleme zorunluluğu geliyor.  5 milyon TL'yi aşan evlere Şubat 2020'den itibaren 'değerli konut vergisi' getirilirken, değerleme çalışmaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Faik Öztrak'tan lüks konut vergisi yorumu!

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yeni vergi paketindeki lüks konut vergileri ile ilgili olarak, sürdürülebilirlik açısından bir kerelik vergiler ile iyi bir etki yaratılamayacağını savundu…

Lüks konutta vergi artışı planlanıyor!

Bakanlık, TCMB'nin ihtiyat akçesini bütçeye aktarmaya ve bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor. Bütçede gider azaltıcı önlemler de değerlendirilirken, gelir artırıcı önlemler arasında lüks konutta vergi artışının da yer alması öngörülüyor...

Konutta lüks kavramı yeniden tanımlanıyor!

Bayer ve Deva gibi uluslararası şirketlerde Satış&Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür koltuğuna oturan Ayşe Fügen Arda; Lüks Konut Uzmanı olarak sektörün çıtasını yükseltiyor...

Lüks konutta vergi Haberi

Lüks konutta vergi

Öngörülemeyen durumlara karşılık, kârdan ayrılan para niteliği taşıyan "ihtiyat akçesi", yeniden piyasaların gündemine oturdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında (TCMB) Türk lirası olarak tutulan "yedek akçe"nin bütçeye aktarılmasıyla ilgili düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) geliyor.

Dünya'da yer alan habere göre; Ekonomi kurmaylarından edindiği bilgiye göre söz konusu düzenlemede TCMB Kanunu'nun 60'ıncı maddesinin yeniden düzenlenmesi öngörülüyor. Buna göre mevcut maddenin bankanın yıllık safi karının yüzde 20'sinin yedek akçeye ayrıldığını belirten "a" fıkrası kaldırılıyor.

Bununla birlikte ilgili maddeye "Son yıl karından ayrılan ihtiyat akçesi hariç, birikmiş ihtiyat akçeleri her yıl kara katılarak dağıtılabilir." ibaresinin eklenmesi öngörülüyor.

Merkez Bankası Kar Dağılımı Düzenlenecek

Düzenlemenin Meclis'ten geçmesi halinde Merkez Bankası’nın yıllık net kârı şu şekilde dağıtılacak:

"Hisse senetlerinin nominal değeri üzerinden %6'sı ilk kar...