23 / 04 / 2024

Mersin sahil projesine onay çıkmadı

Mersin sahil projesine onay çıkmadı

Maliye Bakanlığı, Mersin Sahil projesini reddetti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, 'Sahil Projesi'ne Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 'Evet' demesine karşın, bakanlığın onay vermediğini söyledi.

Mersin Mezitli Metrosu için imzalar atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdaki vizyon projesi olan metro için imzalar atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mersin'in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ilk metro projesi için ihale düzenlendi. İhaleye 3 firmadan teklif geldi.

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

Bodrum’da yapılacak liman projesine tepki!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Turgutreis Mahallesi'ndeki Günbatımı plajına Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca yapılacak dört katlı bina ve liman projesine çevreciler tepki gösterdi...

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını söyledi.

Rize'de sahil şeridine viyadük yapımı mecliste!

Rize şehir merkezindeki bir alışveriş merkezi ve konut projesine ulaşımın kolaylaştırılması için sahil şeridine viyadük yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Tarsus hızlı tren projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin Büyükşehir Ekim ayı toplantısı gerçekleşti!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Ekim Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi gerçekleşti. Toplantıda sahil düzenleme projesi konuşuldu.

Akdeniz Sahil Yolu inşaatında son durum!

Mersin ve Antalya'yı birbirine bağlayacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında, Mersin'in Anamur ilçesinde inşası tamamlanan viyadük ve tünel trafiğe açıldı.

Akdeniz Sahil Yolu projesiyle Mersin-Antalya arası 4 saate düşecek!

Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı süren tünel ve viyadükleri inceleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su, projenin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arasının 4 saate düşeceğini söyledi..

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde son durum!

Mersin ve Antalya arasındaki ulaşım süresini kısaltacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi hızla ilerliyor.

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mersin ve Antalya arasındaki mesafayi 4 saate indircek olan Akdeniz Sahil Yolu ile otomobil sürücüleri yolda 7-8 saat süre harcamaktan kurtulacak.

Mersin-Antalya yolu çalışmalarında son durum!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Akdeniz Sahil Yolu'nu tamamladığımızda Mersin'den Antalya'ya olan süre 4-5 saate, hatta 4 saate bile düşebilecek." dedi.

Mersin sahil projesine onay çıkmadı Haberi

Mersin sahil projesine onay çıkmadı


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tunçsu, Mersin Ekonomi Platformu'nun 2. Mersin Markalaşma Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi'nin tanıtım toplantısında, Sahil Bandı Yenileme Projesi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 


Tunçsu, bir basın mensubunun sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak projeleri planlarken en büyük projeyi sahil projesi olarak planladıklarını vurguladı. Mersin'in, deniziyle buluşamayan ve denizini güzel bir şekilde takdim edemeyen bir şehir olduğunu belirten Tunçsu, Mersin'in kent merkezinden Anamur ilçesine kadar uzanan sahili ve bu sahilde de plajlarla kamp yerleri bulunduğunu kaydetti. Bu kadar uzun bir sahilin dünyada çok az şehirde olduğuna işaret eden Tunçsu, "Bu sahili Mezitli'de Bakanlık kampından başlayarak ilk etapta Susanoğlu'na kadar, ikinci etapta da Silifke'den Anamur'a kadar olan bölümde insanların daha hijyenik ve ucuz olanaklarla denize girebilmeleri için bu projeyi...