29 / 03 / 2024

mudanya turizm kenti olacak mı

mudanya turizm kenti olacak mı

İMSİAD, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mudanyalı müteahhitlerle bir araya geldi. Programda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mudanya turizm kenti olmalı" dedi.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.

Bodrum’da 1.1 milyon metrekarelik arazinin imara açılmasına tepki!

Gözde turizm kenti Bodrum'da 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla imara açıldığı açıklandı. İlçe sakinleri dahil olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve STK'lar duruma tepki gösterdi.

Mudanya Tirilye Sanat Evi'nde sona doğru!

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımı süren “Sanat Evi” projesinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

En yüksek konut satış fiyatı Çeşme'de, kira Bodrum'da!

Yaşanan Kovid-19 salgını süreci, yıllardır en pahalı turizm kenti olarak bilinen Bodrum’daki konut fiyatlarının daha da artmasına sebep oldu. Çeşme konut satış fiyatında en yüksek bölge iken, kira bedeli en yüksek olan ise Bodrum oldu. 

Ömer Niziplioğlu: Hatay yazlık konutlarla doldu!

Hatay'ın, turizm kenti olduğunu söyleyen ULİKAD Başkanı Ömer Niziplioğlu, ''Sadece yazlık konutlar yapıldığı sahili kaybediyoruz çok daha fazla gelire refaha ulaşabilme imkanı varken bu şekilde kalması hepimizin kaybıdır'' dedi.

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

'Mudanya Özdilek AVM'nin yapı kayıt belgesi hukuksuz' iddiası!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Myrleia Antik Kenti'nde inşa edilen Özdilek AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanılarak alınan yapı kayıt belgesinin, hukuken geçerli olmadığı iddia edildi.

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti'nde inşa edişen AVM hizmete açıldı. Tören sırasında AVM önünde toplanan DOĞADER üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Antalya'ya erişecek demir yolu projelerinde çalışmalar tam gaz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Turizm kenti Antalya'nın demir yolu bağlantısının yapılması lazım. Antalya'ya erişecek demir yolu projesinin etüt projeleri devam ediyor. Hedefimiz, önümüzdeki yıl bitirip onun da bir an önce inşaatına başlamak" dedi.

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'ne ilişkin 3 sorun mecliste!

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'nde kazı yapılmasına ve antik kentin definecilerden korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması talep edildi..

mudanya turizm kenti olacak mı Haberi

mudanya turizm kenti olacak mı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mudanyalı müteahhitlerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, iptal edilen Güzelyalı İmar Planı'nın Belediye Meclisi'nden geçtiğini ve tekrar uygulanabileceğini söyledi. Mescioğlu, Bursa'da gerçekleştirilen Gayrimenkul Fuarı'nm yabancılara konut satışında etkili olduğunu belirterek "Bursa fuardan önce yabancılara yapılan satışlarda 5. sıradayken fuardan sonra Aydın ve Muğla'yı geride bırakarak 3. oldu" dedi. 


Programda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, meclisteki kararın hayırlı olmasını diledi. Türkyılmaz, "Son 1 yıl içerisinde Bursa'da değeri ve cazibesi en çok artan ilçe Mudanya oldu. Ama bu gelişimi de planlı ve kontrollü yapmamız gerekiyor. Mudanya asla sanayi kenti olamaz. Eğitim, tarım ve turizm kenti olmalı" ifadelerini kullandı. 


Yeni...