20 / 04 / 2024

rakamlarla Çanakkale 1915 Köprüsü

rakamlarla Çanakkale 1915 Köprüsü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsüyle ilgili, "Söz konusu köprü, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olacak." dedi.

Çanakkale 1915 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Çanakkale 1915 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kandemir ve Ali Alparslan Altıntaş ortaklığında kuruldu. 

1915 Çanakkale Köprüsü’nün 'kedi yolu' tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir dün inşaat çalışmaları süren ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü bu yıl sonunda açılabilir!

 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmalarında incelemelerde bulundu. Turan köprünün 2021'nin sonunda açılabileceğini dile getirdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu ışıklandırıldı!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu" ışıklandırıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu tamamlandı! 

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu"nda çalışmaları tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün silüeti belli oldu!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ana hatlarının çekilmesi ile  çalışma platformu olarak kullanılacak kedi yolunun inşaatı büyük oranda bitti. Avrupa ve Asya kıtaları, Lapseki'den Gelibolu yakasına kadar uzanan kedi yolu ile birbirine bağlanınca, Çanakkale Köprüsü silueti de ortaya çıktı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki kedi yolunun yüzde 70'i tamamlandı!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu"nda çalışmaların yüzde 70'i tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı öne çekilebilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar iyi gidiyor, daha erken açabilme ihtimalimiz var" dedi.

Hareket Proje, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyelerini taşımaya devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın orta açıklığı en uzun asma köprüsü unvanının sahibi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün  50 adet Boeing 747 ağırlığındaki tabliyelerin yükleme ve tahliye işlemleri önümüzdeki günlerde yapılacak. 

Jülide İskenderoğlu'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte yeni bir başarı öyküsü yazacaklarına dikkat çekti ve "Çanakkale Köprüsü, renklerin, figürlerin, simgelerin köprüsü" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının son hali görüntülendi!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kedi yolu yapım çalışmaları devam ediyor. Kedi yolu tamamlandıktan sonra ana halatlar ile askı halatlarının montajının yapımına geçilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

İnşaatı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dördüncü tabliyesi üretici Çimtaş firmasına ait "GMK-1" isimli özel gemiyle bölgeye getirildi

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

rakamlarla Çanakkale 1915 Köprüsü Haberi

rakamlarla Çanakkale 1915 Köprüsü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü konumunda bulunduğunu belirterek, "Sadece Asya ile Avrupa değil, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar... Önemli bir coğrafyada 3 kıtayı birbirine bağlıyor. Dolayısıyla bu coğrafi konumun hakkını vermek adına ulaştırma projelerinin kesintisiz bir şekilde tamamlanması ve bunların da birbirini tamamlaması gerektiği tezini ortaya koyuyoruz. Bu tezden hareketle projeleri programlıyoruz, yapıyoruz ve hizmete sunuyoruz." diye konuştu.


1915 Çanakkale Köprüsü'nün ortaya konulan hedefin önemli bir parçası olduğunu dile getiren Arslan, Avrupa'yı Asya'ya altıncı kere bağlayacak köprü ile Avrupa üzerinden gelen yüklerin, ülkenin batısına yani Ege ve Akdeniz'e hızlı ve kestirme olarak ulaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.



Arslan, köprünün ayrıca bölgedeki yatırımlardan kaynaklı ham madde sevkiyatının hızlandırılması adına da...