27 / 04 / 2024

riskli bina raporu

riskli bina raporu

Depremde yaşanan facianın bir diğer nedeni de demir ve çimento hırsızlığı geleneği oluyor. Projelerin ehil mimar ve mühendislere elinden çıkmamasının her zaman sorulması gerekiyor.

İstanbul'da 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi!

İstanbul'da meydana gelen deprem sonrasında valiliğe, vatandaşlar ve resmi kurumlar tarafından 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi.

Riskli bina yapanın siciline işlensin!

GYODER Başkanı Doç. Feyzullah Yetgin ve İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, riskli binalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Eviniz ne kadar sağlam?

Dün İstanbul’da meydana gelen deprem ‘Evim ne kadar sağlam? sorusunu sordu. Uzmanlar göre binasıyla ilgili endişe edenler için ilk adım deprem dayanıklılık raporunun alınması oldu.

Riskli bina raporu nasıl alınır?

Riskli binalar, riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılardır. Peki, riskli bina raporu nasıl alınır?

En fazla riskli binalar Kadıköy'de bulunuyor!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında en fazla riskli bina, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde tespit edildi. Risk tespiti yapılan 116 bin 173 bağımsız birim, İstanbul'da bulunuyor.

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Edirne’de 'Riskli yapı' raporu site sakinlerini mahkemeye taşıdı!

Edirne’de' riskli yapı' raporu, alan 4 bloklu siteden 3'ü apartmanda yaşayan vatandaşlar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Konu yargıya taşındı. 

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

Riskli yapı tespit raporu örneği 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli yapı tespit raporu örneği 2021...

Riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. İşte riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021...

riskli bina raporu Haberi

riskli bina raporu

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı olan Burhan Ayeri, bugünkü yazısında     Marmara depremi faciası nedeniyle zemin etüdünün önemini kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul Karaburun'dan Manisa'ya kadar sarsılmadık gün yaşamıyoruz. Daha önceki gün yazdığım notları hatırlıyorum.  Son yıkıcı ve ölümlü  depdremler insanı endişelendiriyor. Afganistan'dan başlayıp Pakistan-İran'dan geçen fay hattında hareketlenme devam ediyor. Hele Atlantis ismi verilen mitolojik ülkenin Ege'de bulunduğu savı da kafaları iyice karıştırıyor.

Marmara depremi

1999'da Avcılar'da tek bir binadan 300'ü aşkın ceset çıkarıldığına tanıklık etmiştim. Sadece Avcılar bölgesinde ölümlerin sebepleri bize hatalarımızı iyi anlattı. Bu bölgede, giriş katları mobilya mağazası veya oto galerisi yapılırken kolonların kesilmesi kayıpları artırdı.Nüfusumuz 82 milyon. Yüzölçümümüz ise 780 bin kilometre kare. Demek ki 125 milyon nüfuslu Japonya'nın 4.8 misli toprağımız var. Sadece nüfus yoğunlukları iyi incelenmeli. Aradaki...