26 / 04 / 2024

rusya ukrayna

rusya ukrayna

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Doğal gaz fiyatları Avrupa'da yeniden zirve yaptı! Almanya 'siyasi güdümlü' çıkışı yaptı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası AB'nin ülkeye yaptırım kararı alması sonrası yaşanan gelişmeler Avrupa'da enerji fiyatlarının artmasına neden oldu. Rusya, doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamış ancak AB ülkeleri buna yanaşmamıştı.

Rusya 36 ülkeye uçuşları durdurdu!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken Avrupa Birliği hava sahasını Rus uçaklarına kapatma kararı aldı. Rusya da Avrupa devletlerinin Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasına karşın, Almanya ve Fransa dahil 36 ülkenin uçaklarına hava sahasını kapattı.

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

Avrupa'da otomobil satışları düştü en ok satan marka belli oldu

Küresel ekonomide yaşanan yüksek enflasyon ve resesyon kaygısı otomobil satışlarına da yansıdı. rusya Ukrayna savaşının etkilediği Avrupa Birliği ülkelerinden otomobil satışları düşmeye devam ediyor. Açıklanan verilere göre kıtada en çok satılan marka belli oldu.

Savaş ülkeleri istemediği bir yere sürüklüyor! Yeniden palm yağına dönüş başladı

Rusya-Ukrayna savaşının devam ediyor olması tüm dünyada gıda krizinin yaşanmasına neden olurken, üreticiler hiç istemese de yeniden palm yağına yönelmek zorunda kalıyor. 

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Buğday krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı devreye girdi! General görevlendirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Venezuela'da buğday üretileceğini açıklamasının ardından tahıl krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı da devreye girdi. Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında mutabakat sağlandı. Bir general bu işle görevlendirildi.

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ortalama petrol fiyatlarında bu sene yükseliş beklediğini açıkladı. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle, Rus petrolünün piyasadan önemli ölçüde çekilmesiyle petrolün varil fiyatının artacağı tahmin ediliyor.

Pirinçte kriz kapıda! Stoklarınızı kontrol edin! İşte 13 Haziran 2022 güncel fiyat listesi

Artan gübre fiyatları, enerji maliyetleri ve Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle küresel gıda fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Açıklanan veriler yeni krizin pirinçte olacağı yönünde. Peki güncel pirinç fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi...

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Tavuk fiyatlarına zam kapısı aralandı! Yasaklama kararı geldi

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünyada başlayan gıda arzı güvenliği tehlikeye giren ürünler arasına tavuk da eklendi. İç piyasanın talebine cevap verilemeyeceği gerekçesiyle tavuk satışlarına yasak getirildi. Hükümet izinleri de iptal etti.

rusya ukrayna Haberi

rusya ukrayna

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat 2022 Perşembe günü başlayan savaşın üzerinden 125 gün geçti.

Savaş nedeniyle Ukrayna limanları Rus ablukasına alınmış gemilerin çıkışına izin verilmiyordu.

Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında yapılan görüşmeler sonrasında ülkeden "Tahıl koridoru" açılması gündeme gelmişti. Yapılan görüşmeler sonuç verdi ve Ukrayna'nın Mariupol Limanı'ndan ayrılan ilk Türk kuru yük gemisi "Azov Concord" Zonguldak Limanı'na ulaştı.

Söz konusu Mariupol Limanı Ukrayna askeri, Rus ordusu ve ayrılıkçı güçler tarafından kontrol ediliyor.

Mariupol Limanı'nda 120 gündür bekleyen "Azov Concord" isimli Türk gemisi, geçtiğimiz 21 Haziran'dan limandan demir aldı.

8 bin 154 ton demir cevheri yüküyle ilk önce Rusya'nın Novorossiysk Limanı'na giden Azov Concord'a 26 Haziran da Rus limanına ulaştı. Novorossiysk'den 26 Haziran'da hareket eden Türk kuru yük gemisi 28 Haziran itibarıyla Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Türk gemisinde 14 personeli görev yaptığı öğrenildi.

18 metre...