26 / 04 / 2024

Sanal Mimarlık müzesindeki sergiler

Sanal Mimarlık müzesindeki sergiler

Osmanlı döneminde “Saray Mimarı”, “Padişahın Başmimarı” gibi unvanlarla devlette çok itibarlı mevkilere yükselen Rum mimarların eserlerinin de yer aldığı “Batılılaşan İstanbul’un Rum Mimarları” sergisi açıldı.

Sanal Mimarlık İnşaat Dekorasyon Tanıtım ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sanal Mimarlık İnşaat Dekorasyon Tanıtım ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi, Erol Demirtaş tarafından 50 bin TL sermaye ile 10 Haziran'da Esentepe Dergiler Sokak Deal Plaza'da kuruldu.

Hun Development Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hun Development Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ali Güven, İhsan Sunmaz tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 13 Nisan 2015 tarihinde kuruldu.

ICC İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm İthalat ve İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ICC İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm İthalat ve İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kemal Aslan, Udai Hassan Khamıs Taeı tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Pruva Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pruva Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi, Egemen Öğülmüş tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 8 Nisan'da Kadıköy, Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi'nde kuruldu.

Karakalem Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karakalem Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Karabalık, Kıyas Gencer tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 2 Nisan'da kuruldu.

Piramid Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Piramid Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cengiz Cavlanlar, Hakan Kaya tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2 Nisan'da Sultanbeyli, Abdurrahmangazi Mahallesi'nde kuruldu.

Öykü Müteahhitlik Mimarlık Mühendislik Haritacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öykü Müteahhitlik Mimarlık Mühendislik Haritacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ender Reyhan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 30 Mart'ta Esenyurt, Sultaniye Mahallesi'nde kuruldu.

BG Design Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BG Design Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ayça Bildik, Özge Bildik, Burhan Enes Gizli tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 30 Mart'ta kuruldu.

Eska Proje Hizmetleri Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eska Proje Hizmetleri Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi, Salih Tuncay Çelebi, Enes Durman tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 23 Mart 2015 tarihinde kuruldu.

Eyinur Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Eyinur Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Hüseyin Tös Müdürlüğü'nde 100 bin TL'lik sermaye ile 19 Mart'ta Kaplan İş Merkezi Bahçelievler'de kuruldu.

B B Dekorasyon Mimarlık Mühendislik Mobilya İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

B B Dekorasyon Mimarlık Mühendislik Mobilya İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015'te, 500 bin TL sermaye bedeli ile Kadıköy'de Özgür Bulut Müdürlüğü'nde kuruldu.

Ömer Yılmazer Mimarlık Mühendislik Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ömer Yılmazer Mimarlık Mühendislik Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de, 12 Mart 2015'te Ömer Yılmazer Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Anafikir Mimarlık Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anafikir Mimarlık Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye bedeli ile 5 Mart 2015'te, Pendik'te Pelin Özkul, Funda Özkan ortaklığında kuruldu.

Sanal Mimarlık müzesindeki sergiler Haberi

Sanal Mimarlık müzesindeki sergiler

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 2010 yılında sergilenen, Osmanlı döneminde “Saray Mimarı”, “Padişahın Başmimarı” gibi unvanlarla devlette çok itibarlı mevkilere yükselen Rum mimarların eserlerinin de yer aldığı “Batılılaşan İstanbul’un Rum Mimarları” sergisi, kaçırmış olanlar için  www.mimarlikmuzesi.org adresinden Türkçe, www.archmuseum.org adresinden İngilizce olarak yeniden sergileniyor. Küratörlüğünü Mimar Hasan Kuruyazıcı’nın yaptığı sergi, İstanbul’un şekillenmesinde rol oynayan ve bugün adı unutulmuş Rum mimarların katkılarını ortaya koymayı amaçlıyor.

Bugün adları unutulmuş olan Rum mimarların İstanbul’a kazandırmış oldukları eserleri bir araya getiren “Batılılaşan İstanbul’un Rum Mimarları” sergisi İstanbul'un mimari, tarihi, sanatsal ve kültürel hazinesini geliştirmeyi hedeflerken, İstanbul’un çok da bilinmeyen yüzünü gün ışığına çıkarıyor. İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 2010 yılında sergilenen; Zoğrafyon Lisesi Mezunlar Derneği tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı...