19 / 04 / 2024

Şeyh Yahya Efendi Türbesi restorasyon çalışması sonucu

Şeyh Yahya Efendi Türbesi restorasyon çalışması sonucu

Osmanlı donanmasının sefere çıkmadan önce mutlaka selamlama atışı yaptığı Şeyh Yahya Efendi Türbesi'nin restorasyonu bitti...

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

Türkiye’nin en pahalı yalısı, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 100 milyon Euro'ya satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri için baştan aşağı yeniliyor.

Yozgat'ta seçimi kazanan muhtardan kentsel dönüşüm müjdesi!

Şeyh Ahmet Efendi Mahallesi'ndeki muhtarlık seçimini kazanan Gülseven Sevimli Bulut, kentsel dönüşüm ile ilgili müjdeler verdi.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi! 1845'te Beykoz'da inşa edilen Şeyh Ethem Efendi Tekkesi Beykoz Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Belediyesi, ilçede yer alan Şeyh Ethem Efendi Tekkesi'ni restore etti. Tekke yapılan restorasyonla özgün kimliğine kavuştu.

Sakarya Şeyh Edebali Camii çalışmaları ne durumda?

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 2012 yılında temeli atılan 10 bin kişi kapasiteli Şeyh Edebali Camii'nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Caminin, tamamlandığında şehrin en büyük ibadethanesi olacağı belirtildi.

Eyh Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Eyh Gayrimenkul Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye ile bugün Hamza Ayer, Yılmaz Eraslan ve Hatice Keleş imzasıyla kuruldu.

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde onarım çalışması gerçekleştirdi. İlk yapıldığı dönemde sekiz köşeli ve tavana doğru kısalan formatla inşa edilen türbe, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

By Yahya İnşaat Turizm Nakliyat Ve Ayakkabıcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

By Yahya İnşaat Turizm Nakliyat Ve Ayakkabıcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Yahya Ahmad imzasıyla kuruldu.

Kocaeli Yahya Kaptan’daki üç cadde yenilendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Yahya Kaptan’da yol yenileme çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda Yahya Kaptan Salkım Söğüt Caddesi, Bestekar Amir Ateş Caddesi ve Uluçınar Caddesi’nde çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Al Yahya Gayrimenkul Turizm Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Yahya Gayrimenkul Turizm Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Yahıa Al tarafından 100 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta kuruldu.

Kocaeli Sarışeyh-Davuldere yolu genişletiliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ekipler İzmit köylerinden Sarışeyh ile Davuldere köyleri arasında beton yol yapımı çalışması başlattı.

Manisa Kıranşeyh’e arıtma tesisi inşa ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Köprübaşı Kıranşeyh Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların daha kaliteli su tüketebilmeleri için mahalleye yeni içme suyu arıtma tesisi inşa ediyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde kampüs çalışmaları sürüyor!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, kampüs alanındaki ağaçların kesildiği haberine ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Şeyh Yahya Efendi Türbesi restorasyon çalışması sonucu Haberi

Şeyh Yahya Efendi Türbesi restorasyon çalışması sonucu


Osmanlı donanmasının sefere çıkmadan önce mutlaka selamlama atışı yaptığı Şeyh Yahya Efendi Türbesi'nin restorasyonu bitti. 3 aydır yenilenmiş haliyle ziyarete açılan türbeye hem İstanbul'dan hem de İstanbul dışından gelen ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılındaki bir ziyaretinde verdiği talimatla restore edilen Şeyh Yahya Efendi Külliyesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Vakıflar İstanbul Birinci Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, Yahya Efendi Tekkesi'nin, 16. yüzyılın ileri gelen alim ve mutasavvıflarından, Kanuni'nin süt kardeşi Şeyh Yahya Efendi tarafından 1538'de yapıldığını anlattı.


5 MEDRESENİN BANİSİ


Yahya Efendi'nin kendi imkanlarıyla satın aldığı geniş arazinin, Yıldız tepesinden Boğaziçi kıyısına kadar olan bölümü kapsadığını belirten Özekinci, ''Yahya Efendi, mescit, tevhidhane, çeşme ve çeşitli evlerden oluşan bir külliye niteliğindeki ilk tekkeyi tesis etti, çevresini bağlar...