28 / 03 / 2024

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması

Normal yörelerde binde 1, büyükşehir belediyelerinde binde 2 olan emlak vergisi oranı; bazı koşulları taşıyan ev sahipleri için binde 0 oranlı oluyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı nasıl uygulanacak?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek meskeni bulunan mükellefler, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Vergi muafiyeti için bazı koşullar aranıyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisi avantajı nasıl uygulanacak?

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek mesken sahipleri diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde emlak vergisinden muaf tutuluyor. Sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması ile ilgili esaslar 38 seri nolu tebliğte yer alıyor..

Sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanabilir?

Emlak vergisi konut, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanabilir?

Batıyakası Kartal'da sıfır faiz 24 aya varan vade fırsatı!

Kartal Esentepe'de yer alan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı arazisinde yükselen Batıyakası Kartal projesinde sıfır faiz 24 aya varan vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Sıfır oranlı emlak vergisi dilekçesi 2022!

Sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanmak isteyenler bir dilekçe ile başvurularını yapabiliyor. İşte sıfır oranlı emlak vergisi dilekçesi 2022...

Sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisi için ödenecek tutar belli oranlar ile hesaplanıyor. Bazı konut sahiplerine bu oran sıfır olarak uygulanıyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Emlak vergisinde sıfır oran fırsatı!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vatandaşlar emlak vergisini kimlerin ödemediğini araştırıyor. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Sıfır oranlı emlak vergisi fırsatından kimler yararlanabilir? İşte ayrıntılar...

Emlak vergisinde 'sıfır oran' avantajı!

Milyonlarca vatandaş için emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Ancak emlak vergisinden muaf olanlar, vergi ödemeyecek olanlar da bulunuyor. Peki sıfır oranlı vergi avantajından kimler yararlanabilecek? İşte vergi muafiyetinin püf noktaları...

Sıfır oranlı emlak vergisi arsalarda da geçerli mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda emekliler için önemli bir tasarruf sağlıyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisi sadece evlerde mi geçerli? Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabilir mi?

Sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda vatandaşların emlak vergisi ödememesini sağlayarak tasarruf ettiriyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil olabiliyor mu? 

Sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanma şartları!

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta bitiyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisi hangi durumlarda uygulanıyor? Kira getirisi olmayan bir devre mülk konuttan sayılıyor mu? Arsalar için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor mu? İşte yanıtlar...

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajından kimler yararlanabilir?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajından yararlanmak için tüm koşulları uygun olmasına rağmen yalnızca ‘ortak alanlardan gelen payların ilave edilmesi suretiyle konutlarının brüt metrekaresi, 200 metrekareyi aşan ve vergi ödeyen mülk sahiplerinin’ yargıya başvurma imkanları bulunuyor.

Tek konutu bulunanlar için 'sıfır oranlı emlak vergisi' avantajı!

Mülk sahipleri kendilerine veya mülklerine özel durumlarda vergi avantajının devam edip etmediği araştırıyor. İşte 10 soruda vergi 'sıfır oranlı emlak vergisi' avantajı...

Sıfır konut kredisine 10 günde 14 bin başvuru!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşüyor. Sıfır konut kredisine 10 günde 14 bin başvuru yapıldığını söyleyen Emlak Uzmanı Neslihan Demir, ev sahibi olmak isteyenlerin acele etmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanacak?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince her yıl ödenmesi gereken emlak vergisinde sıfır oranlı emlak vergisi muafiyeti de bulunuyor. Peki Sıfır oranlı emlak vergisi nedir? Kimler yararlanır? diyorsanız işte yanıtı...

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması Haberi

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması

Sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?

Emlak vergisi ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranı ile tespit ediliyor.


Kanunen vergide meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Normal yörelerde binde 1, büyükşehir belediyelerinde binde 2 olan emlak vergisi oranı; bazı koşulları taşıyan ev sahipleri için binde 0 oranlı oluyor.


Peki, sıfır oranlı emlak vergisi şartları nelerdir? Sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?


1. Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenin olması gerekiyor. Bu esas doğrultusunda hisse ile bile olsa, birden fazla meskene sahip olanlar emlak vergisi muafiyetinden faydalanamıyor.


2. Sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanılabilmesi için; hiçbir bir gelirin olmaması gerekiyor. Emekli maaşı bu noktada istisnai durum oluyor. Ancak, Bu...