19 / 04 / 2024

silifke sitt alanı

silifke sitt alanı

Enstitü, Mersin - Silifke arası sahil şeridinde betonlaşmayan tek yeşil alan olup; dünya üzerinde caretta caretta ve chelonia mydas olarak tanınan deniz kaplumbağalarının yumurtlama sahasıdır.

Silifke Belediyesi Mersin'de 9 arsa satacak! İhalesi 27 Eylül'de!

Mersin İli Silifke Belediye Başkanlığı, Mersin Silifke Atayurt'ta yer alan 9 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların alanları 2 bin 658 metrekare ile 6 bin 37 metrekare arasında değişiyor. 

Silifke Belediyesi 4 konut ile 48 arsayı 25 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Silifke Belediye Başkanlığı, Mersin ili, Silifke ilçesi, Atayurt, Sayağzı, Mukaddem, Taşucu ve Karakara mahallerinde yer alan 4 konut ile 48 arsayı 25 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Mut ve Silifke için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Mut ve Silifke ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mut ve Silifke için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin İli, Silifke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31446 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Silifke'de 26.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mersin İli Silifke Belediye Başkanlığı, Mersin Silifke Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 26 milyon 900 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Mersin Silifke'de 9.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Silifke İcra Dairesi, Mersin ili, Silifke ilçesi, Kapızlı Mahalle Köy, 0 ada 33 parselde yer alan arsayı 9 milyon 287 bin 958 TL'ye satıyor...

Mersin Silifke için kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Silifke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için  Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Silifke'de 10.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Silifke İcra Dairesi, Mersin ili, Silifke ilçesi, Işıklı Mahallesi, 157 ada 15 parselde yer alan gayrimenkulü 10 milyon 834 bin 86 TL'ye satıyor...

Mersin Silifke'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin İli, Silifke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Silifke'de 8.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Silifke İcra Dairesi Müdürlüğü, Mersin İli, Silifke İlçesi, Kapızlı Mahallesi, 0 ada, 33 parselde yer alan arsanın hissesini 8 milyon 930 bin 729 TL'ye icradan satıyor...

Silifke'de 5.9 milyon TL'ye icradan satılık benzin istasyonu!

Mersin İli, Silifke İlçesi, Taşucu Mahallesi'nde yer alan benzin istasyonu vasıflı gayrimenkul 5 milyon 980 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Mersin Silifke'de imar planı itirazları reddedildi!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Mersin İli, Silifke İlçesi, Burunucu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan alanın imar planına yapılan itirazlar reddedildi...

Taşucu Limanı ve Lojistik Tesis Alanı 36 yıllığına özelleştiriliyor!

ÖİB, Mersin İli, Silifke İlçesi, Taşucu Mahallesi, Taşucu Liman Sahası’nda bulunan “Sanayi Tesis Alanı Taşınmazı” “Satış” yöntemiyle “Taşucu Limanı ve Lojistik Tesis Alanı Taşınmazı” özelleştiriyor...

silifke sitt alanı Haberi

silifke sitt alanı



Enstitü, Mersin-Silifke arası sahil şeridinde betonlaşmayan tek yeşil alan olup; dünya üzerinde caretta caretta ve chelonia mydas olarak tanınan deniz kaplumbağalarının yumurtlama sahasıdır. Caretta caretta ve chelonia mydas’ların nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olması bu sahile farklı bir misyon yüklüyor.


Ayrıca Akdeniz Bölgesi’ne özgü, kıyı şeridinde ve gün geçtikçe tükenen kum zambakları Alata’nın varlığının korunması açısından büyük önem taşımakta. Yine doğal flora ve faunası, doğal kumul alanları ve ekotonları ile sürdürmekte olduğu araştırma, üretim ve eğitim görevlerinin yanı sıra, canlıların doğal yaşama ortamları nedeni ile biyo çeşitliliğin en iyi örneğini oluşturduğundan Kültür Bakanlığı, bölgeyi 1. derece doğal sit alanı olarak ilan etti.


Zaman...