29 / 03 / 2024

Sinop Nükleer Santrali açılış tarihi

Sinop Nükleer Santrali açılış tarihi

Sinop'ta inşa edilmesi planlanan ikinci nükleer santral için Japonya ile imzalanan anlaşmalar Meclis onayına gönderildi. 2023 yılma kadar iki nükleer güç santralinin devreye alınması hedefleniyor..

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla ilgili soru önergesi verildi!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı projesinde yer alan bir Rus firmasının hisselerinin devri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir personel koronavirüsü nedeniyle karantinaya alındı!

Akkuyu Nükleer AŞ, taşeron şirket bünyesinde görev yapan bir çalışanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin yarın atılacağını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

Sinop Nükleer Santrali'nin ÇED başvuru dosyası bakanlığa sunuldu!

Sinop Nükleer Güç Santrali projesi için Çevresel Etki Değerlendirme başvuru dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel kazma çalışmaları başlıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir ay içinde temel kazma çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Sinop Nükleer Santrali açılış tarihi Haberi

Sinop Nükleer Santrali açılış tarihi

Sinop'ta inşa edilmesi planlanan ikinci nükleer santral için Japonya ile imzalanan anlaşmalar Meclis onayına gönderildi. 2023 yılma kadar iki nükleer güç santralinin devreye alınması, üçüncü santralin inşasına başlanması ile nükleer enerjinin elektrik enerjisi üretimi içerisindeki payının artırılması hedefine vurgu yapılan tasarının gerekçesinde, Türkiye'nin yürüttüğü nükleer enerji programı çerçevesinde halihazırda iki nükleer güç santrali projesinin devam ettiği kaydedildi. İlk proje için Rusya ile 2010'da Akkuya'ya ilişkin anlaşmanın imzalandığını ve gerekli iç hukuk onay işlemleri tamamlanarak anlaşmanın yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. İkinci nükleer santral projesi ile santralin gerek inşaat gerek işletme döneminde insan kaynakları potansiyelinin geliştirilmesi, santralde kullanılacak malzeme ve ekipman üe teknik servis hizmetlerinin yerli tedarikinin sağlanması ve Türkiye'ye teknoloji transferi gerçekleştirilmesi hedeflendiği de...