28 / 03 / 2024

Smart City Expo İstanbul

Smart City Expo İstanbul

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 1-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek Smart City Expo İstanbul (İstanbul Akıllı Şehir Kongre ve Fuarı)fuarında yer alacak.

Kadir Topbaş yeniden TBB genel başkanlığına seçildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 3 dönemdir yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) başkanlığına yeniden seçildi.

Smart City Expo İstanbul 1-3 Haziran'da!

Nüfusu 100 bini aşan 150'den fazla belediyenin başkanı ile bazı ülke liderlerinin yanı sıra 10 bin profesyonelin katılacağı Uluslararası Smart City Expo İstanbul 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek

Pendik'teki 150 bin konut 15 yılda dönüşecek!

“Smart Future Expo - Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri” Fuarı kapsamında düzenlenen panelde açıklamalar yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik’te kentsel dönüşüm kapsamında 150 bin konutun 15 yılda dönüşeceğini belirtti.

Bilişim Vadisi’nde 28 firmaya yer tahsisi için onay!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı’nda konuştu. Özlü, ilk etabı tamamlanan Bilişim Vadisi’nde 28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını söyledi.

Smart Future Expo Zirve ve Fuarı kapılarını açtı!

Smart Future Expo Zirve ve Fuarı başladı. TOKİ Başkan Yardımcısı Özçelik: "Hedefimiz, 2023 yılında 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşarak 6 milyona yakın vatandaşımızı güvenli yapılara taşımak" dedi.

Smart Future Expo 6-7 Eylül'de!

Geleceğin akıllı binalarının ve akıllı şehirlerinin konuşulacağı Smart Future Expo 6-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Kamu, özel sektör ve üniversiteleri bir araya getirecek.

World Cities Expo İstanbul, Mayıs'ta düzenlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Big Smart İstanbul' sloganıyla başlattığı Akıllı Şehir Projesi’nin en önemli sac ayaklarından biri olan World Cities Expo İstanbul, mayısta İstanbul’da düzenlenecek.

Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre ve Fuarı 12 -13 Nisan'da!

Smart Future Expo - Geleceğin Şehirleri, Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre VE Fuarı- İstanbul Kongre Merkezi / ICC 12 - 13 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Smartcity’de yaşam Aralık’ta başlıyor!

Şua İnşaat ve Si Yapı ortaklığında İstanbul Finans Merkezi bölgesi Ümraniye’de yapımına devam edilen “Smart City” de kalan son dairelerin satışı hızla devam ediyor.

Smart City Expo Fuarı yapıldı!

Smart City Expo Fuarı’nda EBYS, e-Başvuru yönetimi, 3 B gibi projelerini sergiledi. Ayrıca Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencilerinin icadı olan robot da yaptığı jimnastik gösterileriyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Yusuf Akçayoğlu: 3. havalimanı şehrin aklına değer katıyor!

Uluslararası şehir ve teknolojileri buluşturan Smart City Expo İstanbul fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, dünyanın en büyük şantiyelerinden yeni havalimanının yapım teknolojisinin şehrin aklına değer kattığını söyledi.

Jose Luis Rodriguez Zapatero: Dünya İstanbul’u örnek almalı!

Üç gün sürecek Smart City Expo fuarının açılışına katılan eski İspanya Başbakanı Zapatero, “Akıllı şehirler barış mücadelesi verir. Dünya İstanbul’u örnek almalı” dedi

Uluslararası Smart City Expo İstanbul bugün açılıyor!

Dünya, “akıllı şehircilik” için bugün İstanbul’da buluşuyor. 150’den fazla belediyenin başkanı ve bazı ülke liderlerinin yanı sıra 10 bin profesyonelin katılacağı Uluslararası Smart City Expo, üç gün sürecek.

Uluslararası Smart City Expo İstanbul yarın kapılarını açıyor!

İstanbul yeni teknoloji ve uygulamalarda artık referans oluyor. Dünya şehirleri İstanbul’un kullandığı uygulamaları seçiyor. İstanbul ayrıca yarın başlayacak şehircilik Expo’su Smart City’ye ev sahipliği yapacak

TOKİ, Akıllı Şehir Fuarı'nda yer alacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 1-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek Smart City Expo İstanbul (İstanbul Akıllı Şehir Kongre ve Fuarı)fuarında yer alacak.

Smart City Expo İstanbul Haberi

Smart City Expo İstanbul

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 1-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek Smart City Expo İstanbul (İstanbul Akıllı Şehir Kongre ve Fuarı)fuarında yer alacak. 


TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yaklaşık 13 yılda 720 bin sosyal konut ve 8 bini aşkın sosyal donatı rakamına ulaşan ve topluma "iyilik üreten" bir idare olarak, "akıllı kent" kavramında önemli bir tarafı temsil ettiklerini vurguladı. 


Bu açıdan konutların, akıllı şehirlerin de temel unsuru olduğunu aktaran Turan, "Akıllı konutlar ancak akıllı şehirlerle bütünleşirse, hayatı kolaylaştırır; daha tasarruflu, konforlu, güvenli ve çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilen bir anlam ve işlerlik kazanır." açıklamasında bulundu. 


Turan, çadırlardan akıllı evlerin, obalardan akıllı şehirlerin konuşulmasının, teknolojinin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Akıllı şehir,...