27 / 04 / 2024

soma maden faciası

soma maden faciası

İddianamede, 8 tutuklu hakkında, "Olası kastla öldürme" eyleminden 301 kez, "ağırlaşmış yaralama" eyleminden ise 161 kez cezalandırılmaları talep edildi. Mahkeme 15 günlük sürede iddianameyi değerlendirecek.

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, Zonguldak'ta inceleme yaptı!

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun: "Soma'daki, çok basit tedbirle önlenebilecek kazayken oradaki aşırı derece üretim hırsından, çok basit güvenlik önlemini ihmalden kaynaklanan bir kaza" dedi

Ayşenur İslam: Soma'ya yapılacak siteye 301 Evler ismi verilmesi kararı kesin değil!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yapılması planlanan konutlara "301 Evler" adı verilmesine ilişkin resmi bir karar alınmadığını belirterek, "Somalılar nasıl isterse o isim olur" dedi.

Soma Kömürleri A.Ş'ye ait Atabacası ocağında faaliyetler durduruldu!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma'da 301 kişinin yaşamını kaybettiği madeni işleten firma Soma Kömürleri A.Ş'nin Atabacası ocağındaki faaliyetlerin İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca durdurulduğunu bildirdi.

İnşaat Çalışanları Platformu Bakan Taner Yıldız'a destek verdi!

İnşaat Çalışanları Platformu Başkanı Abdullah Gülbahar, Soma'da yaşanan faciada Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız'ın üstün gayret gösterdiğini belirterek, "Bakanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi...

Hüseyin Aslan: Madenler özeleştirilmemeli devlet güvencesiyle faaliyet göstermeli!

Ege- Koop Danışma Kurulu toplantısında başta Soma'da yaşanan maden faciası ve seçim sonuçları ele alındı. Aslan, " Madenler özelleştirilmemeli, devlet güvencesinde faaliyet göstermeli " dedi...

Bartın'da Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için hatıra ormanı oluşturuldu!

Bartın Üniversitesi öğrencileri, Soma'daki maden ocağında hayatını kaybeden maden işçilerinin anısına 301 fidan dikerek hatıra ormanı oluşturdu. Faciada yaşamını yitiren 301 işçi için saygı duruşunda bulunuldu.

Soma'daki kazanın olduğu maden ocağında yer altındaki bütün işler durduruldu!

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucu, Soma'da maden faciası yaşanan ocağın güvenliğini sağlamak ve kazanın etkilerini silmek dışında yer altındaki bütün işlerin durdurulmasına karar verildi...

Soma'daki maden faciasında 485 işçi kurtarıldı, 301 işçi hayatını kaybetti!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada madende hayatını kaybeden ve kurtarılan işçilerle ilgili bilgi verdi. Yıldız, 485 işçimiz kurtarıldı, 301 işçimiz hayatını kaybetti dedi...

Ceren Kumbasar: İnşaat sektöründe de denetim yok!

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde Soma' da meydana gelen faciaya yer verdi. Birçok sektörde olduğu gibi İnşaat sektöründe de denetimin olmadığına dikkat çekti...

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Erzincan'daki maden faciasına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi ve madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığına, ancak bu fayın projede ölü gösterildiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Manisa Soma'da 8.5 milyon TL'ye satılık 11 adet gayrimenkul!

Soma Bel İnşaat Maden Tarım Gıda Sağlık Emlak San. ve Tic. A.Ş., Manisa Soma'da yer alan 11 adet gayrimenkulü 8 milyon 551 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Soma Holding'in 58 ofisi icradan satıldı!

Beş yıl önce sahibi olduğu maden ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in Spine Tower’daki 58 ofisi icradan satıldı.

Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisi satılıyor!

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasıyla gündeme gelen Soma Holding, hacizlik oldu. Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisini icradan satışa çıkarıldı.

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

Soma'da madenci ailelerine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma'da ölen 301 madencinin ailesine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi

301 madencinin ailesi için yapılan konutlar teslim ediliyor!

301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından Soma ilçesinde şehit madencilerin geride kalan aileleri için yapılan konutlar Kasım'da teslim edilecek.

Balıkesir Belediyesi'nden yeni park!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden şehit işçilerin anısına park yaptırdı. Parkın açılışı törenle yapıldı.

Kocaeli Gebze'de adliye binasının inşaatı çöktü!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, yeni adliye binası inşaatının iskelesinin çökmesi sonucu 2 işçi yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, Gebze Mevlana Mahallesi Soma Maden Şehitleri Caddesi'nde yapımı devam eden adliye binasının inşaatında meydana geldi.

Soma algısı Spine Tower'da satışı zorlaştırdı!

Soma faciasının olduğu günlerde Soma Holding’in müteahhitlik işini üstlendiği Spine Tower’ın bugün Soma Holding ile ilişkisi kalmadı. Ancak Soma algısı ofis ve rezidans satışını güçleştiriyor.

soma maden faciası Haberi

soma maden faciası

Manisa Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasıyla ilgili Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekenin kabül edildiğini, başsavcılıkta iddianame hazırladıklarını ve bunu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduklarını belirtti.


Şahiner, Akhisar Adliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 13 Mayıs 2014'de Eynez Karanlıkdere mevkisindeki bir kömür işletmesinde meydana gelen facianın ardından Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığını ve hazırlanan fezlekenin 31 Ekim'de Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini ifade etti.


Fezleke ile ekindeki delillerin, klasör belgelerinin incelenmesi için koordinatör Cumhuriyet Savcısı ile iki Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini ifade eden Şahiner, "Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen fezleke ve ekindeki delillerde eksiklik bulunmadığı değerlendirilmiş, Ceza Muhakemesi Kanununa göre kamu davası açılabilmesi için Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben iddianame düzenlenmiştir" dedi.


İddianame ve içeriğinin cumhuriyat başsavcılığınca incelendiğini ve uygun...