25 / 04 / 2024

Sürdürülebilirlilik akademisi

Sürdürülebilirlilik akademisi

Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, "Müşterilerin tutum ve davranışlarına ilişkin son yıllarda yapılan araştırmalar, yeşil ürünlerin yanı sıra yeşil mekânların da önem kazandığını gösteriyor.

Yeşil Dostu sertifika dönemi başlıyor!

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir iş modelleri için bir ilki gerçekleştirdi. Mağazalar, marketler, AVM ’ler, ofisler, restoranlar, okullar ve hastaneleri ‘Yeşil Dostu- Green Check’ Sertifika ile belgelendirilecek.

Konut fiyatları yükselişini sürdürüyor!

Konut Fiyat Endeksi ve düzey bölgeleri Nisan 2017 açıklandı. Verilere göre konut fiyatlarının yükselişini sürdürüyor.

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın sonuçları açıklandı!

Rönesans Holding tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın sonuçları TED Rönesans Kolejinde düzenlenen törenle açıklandı.

Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın sürdürülebilirlik raporu onaylandı!

İGA'nın, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı esnasında hayata geçirdiği sürdürülebilirlik faaliyetlerini konsolide eden "Sürdürülebilirlik Raporu" onaylandı.

KONUTDER konut üretiminin sürdürülebilirliği için çalışacak!

Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık katma değer sağlayan KONUTDER, sektörün sesi olmayı sürdürüyor. KONUTDER, bayrak değişiminin ardından yeni yol haritasıyla sektördeki sorunları çözmeyi hedefliyor.

Rönesans, sürdürülebilirliği mimar ve mühendislere aktaracak!

Rönesans Holding'in “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” projesinin bu sene üçüncüsünü gerçekleşti. Rönesans'ın hedefi sürdürülebilirlik kültürünün geleceği inşaa edecek genç mimar ve mühendislere kazandırılması.

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın sonucu 6 Nisan'da açıklanacak!

Rönesans Holding’in gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’nın 3. dönem sonuçları 6 Nisan Perşembe günü TED Rönesans Koleji’nde düzenlenecek özel bir törenle açıklanacak.

3. Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması gerçekleşiyor!

Rönesans Holding tarafından başlatılan Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın 3'üncüsünü gerçekleştiriyor.

Clariant, boya üreticilerinin sürdürülebilirlik performansını artırıyor!

Clariant, kolayca dağılabilir pigmentlerle boya üreticilerinin sürdürülebilirlik performansını artırıyor. Boya endüstrisi Türkiye’de, başarılı pazar büyümesini devam ettirmek için Ar-Ge ve inovasyona öncelik veriyor.

Nilüfer’de Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Toplantısı yapıldı!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, TMMOB üyesi odaların temsilcileriyle “Nilüfer’de Sürdürülebilir Kentsel Gelişim” toplantısında bir araya geldi.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi için 121,2 milyon avro kredi!

Dünya Bankası'ndan, Hazine geri ödeme garantisi altında, İller Bankası AŞ'ye "Sürdürülebilir Şehirler Projesi" için 121,2 milyon avro tutarında kredi sağlandığı bildirildi.

Sürdürülebilir Şehirler için EÇEM ile işbirliği yapıldı!

Eskişehirde önemli bir proje hayata geçirilecek. Bu kapsamda WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) bir protokol imzalayarak işbirliğinin temelini attılar.

Gazbeton üreticileri sürdürülebilir Türkiye için hedef belirledi!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD tarafından düzenlenen SBE16 İstanbul - Akıllı Metropoller Konferansı’na katılarak “Sürdürülebilir Türkiye” için hedeflerini anlattı.

Sürdürülebilirlilik akademisi Haberi

Sürdürülebilirlilik akademisi

Belirlenen alanlarda çalışanlar ve müşteriler, sertifikasyon yoluyla, çevresel duyarlılıklarını belgelendiren firmaları ayırt etme imkânına sahip olacaklar. Sertifika sahibi firmalar ise çevresel duyarlılık konusunda yaptıkları çalışmaları şeffaf bir denetim sürecine açarak, sektörde sürdürülebilir rekabet avantajı ile karlılık artışı, müşteri taleplerini ve gelişen ihtiyaçları karşılayarak yeni müşteriler kazanma ve müşteri sadakatini artırma gibi avantajlar kazanacaklar" dedi. 

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir iş modellerinin gelişimi için önemli bir adım atıyor. Perakende ürün ve hizmet sunulan alanlar, mağazalar, marketler, AVM'ler, ofisler, restoranlar, okullar ve hastanelerin yönetim modelleri 'Yeşil Dostu- Green Check' Sertifika ile belgelendirilecek. 


Sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmayı hedefleyen "Yeşil Dostu" Sertifika, belgelendirme kuruluşu Bureau Veritas ile birlikte geliştirildi. 

"Yeşil Dostu-Green Check Sertifika", çevre yönetimi, enerji yönetimi, su yönetimi, atık ve geri dönüşüm, karbon ayak izi gibi...