19 / 04 / 2024

Taksim Meydanı görselleri

Taksim Meydanı görselleri

Taksim Yayalaştırma Projesi için 6 Haziran 2013'te dava açılmış, proje yargıya taşınmıştı. Danıştay 6. Dairesi tarafından onanan Taksim Yayalaştırma Projesi iptal kararı ile Gezi Parkı'nda da karara varılmış olundu

İşte 7 karede yeni Taksim Meydanı!

Mart ayında düzenleme ihalesinin yapılacağı Taksim Meydanı'nın oluşturulacak halinin görselleri yayınlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyoğlu’nda yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreninde yayınlanan o görseller...

Uzmanlar uyardı: Taksim Meydanı için acele edilmemeli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı tasarımı için üç projeyi halk oylamasına sunmuştu. Çok tartışılan oylama için uzmanlar, Taksim Meydanı projesi için acele edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim Meydanı ne olacak?

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Meydanı ile ilgili kararının ardından İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezi çadırını kaldırıyor. İBB'nin geçici bir süre için kurduğu ‘Kavuşma Durağı’nın da kaldırılması bekleniyor...

Taksim Meydanı nasıl olacak?

Taksim Meydanı için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Vatandaşların görüşlerini paylaşması için “kavuşma durağı” kuruldu. Bu alanda sergiler ve etkinlikler yapılacak.

Taksim Meydanı için flaş karar!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İBB'nin “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi ile meydana kurduğu "Kavuşma Durağı" ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yine Taksim Meydanı’nda 2019'da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi” çadırının kaldırılmasını kararlaştırdı...

Taksim Meydanı'nda inşaat yaza başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır tartışma konusu olan beton görüntüsü nedeniyle eleştirilen Taksim Meydanı'nda inşaatın yaza başlayacağını söyledi.

Taksim Meydanı'nda çalışmalar ne durumda?

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Taksim Meydanı'nda çevre düzenleme tartışmaları!

İkinci etabı başlatılan Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları için vatandaşların bir bölümü “Güzel oluyor” yorumu yapıyor, bir kısmı ise meydanın ruhsuzlaştığını ifade ediyor.

Taksim Meydanı için özel malzemeler üretildi!

Taksim Meydanı, İstanbul’un uzun yıllardır her türlü yükünü taşıyor. Meğer o üzerine basıp geçtiğimiz zemin ne kadar önemliymiş. Alman ACO firması, zeminin drenajını yaparken 40 tonluk araçları ve kadınların ince topuklarını da gözetmiş.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum ne?

Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları aralıksız devam ediyor, çalışmalar kapsamında Mete Caddesi Yağmursuyu Hattı İletim Kanalı yapılacak, iki etapta yapılması planlanan çalışmaların 1. Etabı 15 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum!

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Meydandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

1940 yılında Taksim Meydanı ve civarının alacağı şekil!

1940 yılında Taksim Meydanı ile civarının tanzimi planı hazırlanmış. Hazırlanan plana göre, meydanda yapılacak otelin ve apartmanların konumu, Taksim Gezi Parkı'nın da kaplayacağı alan belirlenmiş.

1939 yılında Taksim Meydanı tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

Taksim Meydanı görselleri Haberi

Taksim Meydanı görselleri

Taksim Yayalaştırma Projesi ardından Gezi Parkı olaylarıyla konu yargıya taşınmıştı. İlk olarak 6 Haziran 2013'te dava açılmıştı. 


Projeyi; İstanbul 1. İdare Mahkemesi'ne Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği ve bu birlik altında bulunan Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası yargıya taşımıştı. 


İstanbul 1. İdare Mahkemesi de ilk etapta yürütmeyi durdurma, ardından da iptal kararı vermişti. Davalı olan taraflar; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı da konuyu bir üst mahkeme olan Danıştay'a taşımıştı. 


Danıştay 6. Dairesi de oy çokluğuyla aldığı kararı açıkladı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen yerel mahkemenin Taksim Yayalaştırma Projesi iptal kararı da Danıştay 6. Dairesi tarafından onanmış oldu. 


Taksim Yayalaştırma Projesi süreci:


16 Eylül 2011 tarihinde koruma amaçlı imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından kabul...