23 / 04 / 2024

TANAP Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri

TANAP Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu.

Murat Kurum: Türkiye'de 22 ekolojik koridor kurulacak!

Türkiye'de Ankara merkezli ve başkentin kuzeyi ile güneyini, batısı ile doğusunu bağlayan 4 ana hat üzerinde 22 ekolojik koridorla, ana hatların birbirine bağlanacağını açıkladı...

Saltuk Düzyol: TANAP'ta en büyük pay Türk müteahhitlerin!

TANAP Genel Müdürü Düzyol "TANAP en çok Türk müteahhitlere yaradı. Şu ana kadar imzalanan 4,5 milyar dolarlık anlaşmalara bakıldığında, TANAP'ta aslan payını yüzde 80 iş hacmiyle Türk müteahhitlerinin aldığını görebilirsiniz" dedi.

Manisa Ahmetli'ye altyapı müjdesi!

Manisa genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Ahmetli’deki Karaköy, Dereköy, Yaraşlı ve Kargın mahallelerinde yaklaşık 15 bin metre ana hat döşeme işlemi gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır'daki altyapı çalışmaları 15 Ekim’de tamamlanacak!

DİSKİ İstasyon ve Akkoyunlu Caddesi’nde devam eden altyapı çalışmalarının, zeminin bazalt olması, ana hat ve bağlantı hatlarının zarar görmemesi için büyük titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekerek, çalışmaların 15 Ekim’de tamamlanacağını açıkladı.

TANAP projesinde inşaat çalışmaları sürüyor!

Üçüncü Köprü'de ana kablonun döşemesinde gerekli olan kedi yolu tamamlandı. TANAP'ta ise 10 tonluk dev boruların yerleştirilmesi işlemi başlıyor.

TANAP Pasinler'in kaderini değiştirecek!

Başkan Sertoğlu, “Şah Denizi’nden çıkan bin 860 kilometre uzunluğunda, Kars’tan girip Edirne’den Avrupa’ya açılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) projenin ana merkezi Pasinler’e kurulacak” dedi.

Öğretmenlere YHT hatları yüzde 50 indirimli!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24 - 30 Kasım tarihleri arasında ana hat ve YHT 'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

Tanap projesi yerli boruyla yapılacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreni dün yapıldı. İhalede yüzde 80 payı Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Ümran ve Noksel alırken yüzde 20 pay da Çinli Baosteel'in oldu.

TANAP'a yerli boru!

TANAP'a yerli boru seçildi. AZERBAYCAN doğalgazını Avrupa’ya ulaştırmayı hedefleyen ‘Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ ana hat boru ihalesinde ipi 6’sı Türk 7 firma göğüsledi.

TANAP‘ta boru hattının yüzde 80‘ini Türkler yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde tarihi bir adım daha atıldı. TANAP ana hatları boru alım sözleşmeleri imzalandı. Yaklaşık 1800 kilometrelik boru için açılan ihalenin yüzde 80'ini Türk firmaları aldı.

Ahmet Davutoğlu: TANAP'ta imalatın yüzde 80'i yerli olacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu projenin bir barış projesi olduğunu ve hat üzerindeki ülkelerle dostlukları pekiştireceğini söyledi...

TANAP'ın yüzde 80'i, 6 Türk firmasına emanet!

TANAP ana hatları boru alım sözleşmeleri imzalandı. Yaklaşık 1800 kilometrelik ana hat borusu için açılan ihalenin yüzde 80'ini Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Umran ve Noksel kazandı

TANAP boru hattı alım sözleşmesi imzalandı!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu projenin bir barış projesi olduğunu ve hat üzerindeki ülkelerle dostlukları pekiştireceğini söyledi...

TANAP Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri Haberi

TANAP Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri

Salı günü Kars, Yeni Türkiye için büyük önem taşıyan TANAP’ın temel atma törenine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu. 


Şah Deniz sahasından çıkarılacak doğalgazın, 2018 yılında bitirilecek TANAP’la birlikte Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması planlanıyor. İlk etapta 6 milyar metreküp doğalgazın Türkiye’ye, 10 milyar metreküp doğalgazın Avrupa’ya olmak üzere toplamda 16 milyar metreküp doğalgazın transferini içeren projeyle birlikte, son aşamada 31 milyar metreküp doğalgaz geçişi sağlanacak. 


Sahip olduğu enerji potansiyeli, Azerbaycan ve Türkiye’nin siyasi kararlılığı ve Türkiye’nin enerji politikaları sayesinde TANAP, Güney Gaz Koridoru olarak bilinen enerji koridorunun birincil kolu haline gelmiştir. Güney Gaz Koridoru’na eklenecek diğer kaynak ülkeler de dikkate alındığında, bu...