17 / 04 / 2024

tapu ifrazı

tapu ifrazı

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Bir yakını ile ortak mal alanlar sonrasında ifraz işlemi yaparak tapunun bölünmesini talep edebiliyor. Peki, tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

İfraz harcı ne kadar?

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte tapu ifraz harcı 2021...

Tapu ifraz harcı 2021!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması için tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2021 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2020!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması amacıyla tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2020 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2019!

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ifraz harcı 2019'da ne kadar oldu?

Tapu ifraz harcı 2018!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılabilmesi için tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ifraz harcı 2018 ne kadar?

Tapu ayırma masrafları 2017!

Tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. Peki, tapu ayırma masrafları 2017 ne kadar?

İfraz harcı 2017!

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında ifraz işlemi de bulunuyor. İfraz işlemi, tevhit işleminin aksine tek tapu bölünebiliyor. Peki, ifraz harcı 2017 ne kadar?

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz!

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz edilebiliyor. Yargıtay Kararı gereğince ifraz yoluyla oluşan tapu kayıtlarının kapsamının sağlıklı olarak belirlenebilmesi için müfrez kayıtlarına da bakılıyor..

tapu ifrazı Haberi

tapu ifrazı

Tapu kütüğü üzerinde tek bir parsel olarak kayıtlı olan gayrimenkulün, düzenlenen haritalara göre birden fazla parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemine tapu ifraz işlemi deniyor.  

Gayrimenkulün bir sahibi varken bölünmesi ya da bir kısmının satılması gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor.  İfraz işleminin kanun ve yönetmelik hükümlerine uygunluğu belediye encümenleri veya il idare kurullarınca onaylanması gerekiyor. 

Onaylama işlemi, ifraz işlemi başvurusunun belediyelere veya valiliklere intikal işleminden itibaren en geç 30 gün içerisinde sonuçlanması gerekiyor ve tescil veya terkini için 15 gün içinde tapuya bildiriliyor. Tapu dairesi, tescil veya terkin işlemini bir ay içinde sonuçlandırıyor. 

İfraz yani ayırma işlemi, bir gayrimenkulün parsellere bölünerek tapu kaydına işlenmesi olarak da tanımlanabiliyor. Ancak bu işlem için de belli şartlar bulunuyor. 

İfraz...