25 / 04 / 2024

tapuya oturma şerhi nasıl konur

tapuya oturma şerhi nasıl konur

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?

Kira şerhi nasıl kaldırılır?

Kira sözleşmelerinin tarafların iradeleri ile tapuya kayıtlı olarak, tescil edilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl kaldırılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

Tapuda kamu adına istimlak şerhi bulunması nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Aileden miras olarak kalan bir arsa var. Emlakçı bize burayı almak isteyenler olduğunu söyledi, ama tapuya gittiğimizde kamu adına istimlak şerhi bulunduğu söylendi. Bu işte bir terslik yok mu?' sorusunu yanıtladı

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018!

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların imzalamış olduğu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018..

Hakan Erilkun: Eşler tapuya gidin, konutunuzu güvenceye alın!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, eşlerin hak kaybı yaşamaması için tapuya gitmelerini ve konutlarına aile konutu şerhi koydurarak güvence altına almaları gerektiğini söyledi...

4 soruda kira şerhi!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki kira şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Kira şerhi tapu harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

18 yaşından küçük birine verilen tapuya satılamaz şerhi konulabilir mi?

Tapu satın alacak veya bağışlayacak kimseler bu işlemi 18 yaşından küçük çocukları adına yapmak ve tapuya şerh koymak isteyebiliyor. Peki, tapuya satılamaz şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

Kira şerhi tapu harcı 2017!

Ev ve işyeri kiralamak isteyenler ile mal sahipleri arasında yapılan kira sözleşmesi, resmi belge niteliğinde olup tapuya tescil edilebiliyor. İşte kira şerhi tapu harcı 2017..

2016'da 14 bin tapuya aile konutu şerhi konuldu!

Eşlerin yaşadıkları evle ilgili birbirinden izinsiz işlem yapmalarını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 2016'da yaklaşık 14 bin tapuya "aile konutu" şerhi düşüldü.

Tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir?

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?

tapuya oturma şerhi nasıl konur Haberi

tapuya oturma şerhi nasıl konur

Tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir?

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Tapu kaydının şerhler kısmına hak sahiplerince bazı şerhler konulabiliyor.


Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?


Ölene kadar oturma durumu intifa hakkı ile söz konusu oluyor. İntifa hakkı, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı oluyor. 


Bu hakkın süresi tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya göre değişebiliyor. İntifa hakkı, taşınmazlarda tapu kütüğüne tescil ile kurulur.


İntifa hakkı hak sahibinin hayatı boyunca tanınabildiği gibi süreli de olabiliyor. 


Süresiz olarak tanınması halinde veya hak sahibinin hayatından daha uzun bir süre öngörülmüş olması halinde hakkın süresinin hak sahibinin hayatı ile sınırlı olduğu kabul ediliyor.



İntifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır?



Işıl Seren...