24 / 04 / 2024

tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri

tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 21 faizsiz konut şirketinin tasfiye edilmesine ilişkin karar aldı. BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında duyuruldu.

Evim mağdurları için son dakika haberi geldi!

Binlerce evim mağdurunu ilgilendiren son dakika haberi geldi. Geçen sene tasfiye edilen toplamda 21 faizsiz finansman şirketindeki mağdurlara yönelik yasal düzenleme yapılırken isteyen sistemde kalacak isteyen de parasının tümünü alacak ayrılabilecek.

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti ne olacak?

Tasfiye edilen 21 “Evim” şirketine ev ve araba umuduyla para yatıran vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. 21 şirkete 746.6 milyon Türk Lirası yatıran 54 bin vatandaş ise geçen sürede alacaklarıyla ilgili açıklama bekliyor.

Hedefevim’in müşteri verileri silindi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından geçtiğimiz Temmuz'da tasfiye edilen faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt edindiren şirketlerden olan Hedefevim’den, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) yollanan bildirim ile şirketin veri dosyalarının silindiği belirlendi. 

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans şirketlerinin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans sistemiyle çalışan şirketler TBMM gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde son durum ne?

BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen ve TMSF'ye devredilen 21 şirketin iştiraklerine 765 milyon TL borcu var. Peki faizsiz konut şirketler tarafından mağdur edilen 49 bin 419 kişiye ödemeleri yapılacak mı?

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz konut firmaları mağdur olan vatandaşlar paralarını ne zaman alacağını araştırıyor. İşte faizsiz ev şirketleri iade süreçleri...

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti Ekim'de belli olacak!

Temmuz 2021'de tasfiye ve iradi tasfiye edilen, toplam 53 bin kişiyi ilgilendiren tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti Ekim ayında belli olacak.

Faizsiz konut şirketi mağdurları eylem yaptı!

'Evim' isimleriyle tanınan ve tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerinde mağdur olan kişiler, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) binası önünde bir araya geldi.

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili araştırma önergesi verildi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda gerçekleştirilen değişiklik sebebiyle, tasfiye edilen şirketlerden alacağı olan binlerce vatandaş mağduriyet yaşadı.

Eyüboğlu ailesi miras kavgasında tasfiye kararı!

Demir çelik sektörünün önemli ailelerinden biri olan Eyüboğlu Ailesi miras kavgası nedeniyle yok olma eşiğine geldi. Mahkeme aileye ait olan EPAŞ Endüstri Mamulleri AŞ’nin tasfiyesi karar verdi. Tasfiye edilen şirkette neredeyse 200'e yakın gayrimenkul yer alıyordu.

tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri Haberi

tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 21 faizsiz konut şirketinin tasfiye edilmesine ilişkin karar aldı. BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında duyuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; karar kapsamında 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu (Kanun) hükümlerine intibak etmek üzere Kuruma başvuru yapan listedeki şirketler tarafından tevdi edilen bilgi ve belgeler, söz konusu şirketlerle ilgili Kurum denetim personelince gerçekleştirilen incelemeler sonucunda hazırlanan eaporlarda bulunan tespitlere ilişkin mevzuat hükümlerinin beraber değerlendirilmeye alınması sonucunda intibak planı yeterli bulunmayan ekli listedeki şirketler, Kanunun Geçici 7'nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında tasfiye edildi. 

BDDK'dan kararla ilgili gerçekleştirilen duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda (Kanun) 7292 sayılı Kanun ile yapılan...