23 / 04 / 2024

TAV Havalimanı işletme süresi

TAV Havalimanı işletme süresi

TAV Havalimanları, DHMİ tarafından Antalya, Ankara, Gazipaşa, İzmir ve Bodrum havalimanlarının işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatıldığını ve kira ödemelerinin 2024 yılına ertelendiğini açıkladı.

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

TSKB GYO 11 milyon Euro'luk işletme kredisi kullandı!

TSKB GYO, 15 Ekim 2021 vadeli 6 ayda bir anapara ve faiz ödemeli olarak 11 milyon Euro tutarında işletme kredisi kullandı. 

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

Bakanlıktan sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfına (MUÇEV) verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Havalimanı işleticilerinden kira desteği önerisi!

Havalimanı işleticileri, devletin de Yapİşlet- Devret kapsamındaki işletme kiralama sürelerini bir yıl uzatmasını ve bu yılki kira ücretini de sözleşmenin sone erdiği yıl tahsil etmesini talep ediyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

TAV, Kazakistan'daki Almatı Havalimanı için imzayı attı!

TAV Havalimanları, Kazakistan'ın ana giriş kapısı olan Almatı Havalimanı için hisse alım sözleşmesini imzaladı

Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödenek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödeneğin yapılacağını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy: Galata Kulesi işletme projesi değil!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının Ankara'da süren inşaat çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi Projesi'nin işletme projesi olmadığını söyledi.

Atakule İşletme ve Yönetim 100 bin TL sermaye ile kuruldu! 

Atakule GYO, gayrimenkullerin işletme ve yönetim faaliyetini yapmak amacıyla kurulacak olan Atakule İşletme ve Yönetim'e 100 TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verdi...

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

TAV Havalimanı işletme süresi Haberi

TAV Havalimanı işletme süresi

TAV Havalimanları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP), kira ertelemesi hakkında açıklama yaptı. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından TAV Havalimanları'na gönderilen resmi yazıda, pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamalarının yarattığı Mücbir Sebep (Force Majeure) koşulları nedeni ile, kontratlarımız gereği yapmış olduğu başvurularının değerlendirildiği ve Türkiye'de işletilen Antalya, Ankara, Gazipaşa-Alanya, İzmir ve Milas-Bodrum havalimanlarının her birinin mevcut işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatılmasına karar verildiği belirtildi. Ayrıca, aynı yazıda, bahsedilen havalimanlarının 2022 yılında yapılması gereken kira ödemelerinin 2024 yılında yapılmasına karar verildiği şirkete bildirildi.

TAV Havalimanları'nın KAP açıklaması:
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Şirketimize gönderilen resmi yazıda, pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamalarının yarattığı Mücbir Sebep (Force Majeure) koşulları nedeni ile, kontratlarımız gereği yapmış olduğumuz başvurularımızın değerlendirildiği ve Türkiye'de işlettiğimiz Antalya, Ankara, Gazipaşa-Alanya, İzmir ve Milas-Bodrum...