19 / 04 / 2024

tavşan adası açılacak mı

tavşan adası açılacak mı

Bodrum'a bağlı Gümüşlük Mahallesinde bulunan tarihi Tavşan Adası, önümüzdeki yıl ziyarete açılacak. Ziyarete kapalı adada 5 yıldır süren kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkartılan tarihi eserlerin de sergileneceği belirtildi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

İstanbul Havalimanı Metrosu açılış için gün sayıyor! Türkiye'nin en hızlı metrosu işte bu tarihte açılacak!

İstanbullular tarafından merakla beklenen İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Hükümetin pahalı dolar hamlesini ilk kez Hande Fırat açıkladı: Bir an önce yapılacak

Hükümetin aşırı yükselen enflasyon ve dolar karşısında atmayı planladığı adımı Hürriyet yazarı Hande Fırat ilk kez açıkladı. "Bir an önce yapılacak" diyen Fırat, ekonomide benimsenen "faiz sebep enflasyon sonuç" anlayışından ise geri dönüş olmadığını kaydetti.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Ankara-Niğde Otoyolu'nun ikinci kesimi yarın açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül'de törenle açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun, ikinci kesimi de yarın hizmete açılacak.

Kariye Camisi 75 yıl sonra ibadete açılacak!

Danıştay kararıyla ibadete açılmasının önündeki yasal engel Ayasofya’dan önce kalkan İstanbul’daki Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak.

Ayasofya cami olarak ibadete açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusunda bir çalışma yapın, getirin” diye talimat vermişti. Peki Ayasofya camii olarak ibadete açılacak mı? İşte Ayasofya konusuna ilişkin detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin kararı açıkladı! AVM'ler 11 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'normalleşme planı'nı açıkladı. Plana göre AVM'ler 11 Mayıs'ta kesin olarak açılacak...

Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu 22 Şubat'ta açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 22 Şubat Cumartesi günü açılacak...

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii 2020'de açılacak.

NG Sapanca Club 2020'de açılacak!

NG Sapanca’nın kapılarını açan grup, otelin hemen yanında yer alan arazide inşaasına devam edilen NG Sapanca Club 2020'de açılacak.

İstanbul'daki şehir hastaneleri ne zaman açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastanelerinin yapımı devam ediyor. İstanbul'da şehir hastaneleri projesi kapsamında açılacak olan hastaneler tarihi kenti dünyanın sağlık başkenti yapacak. Hastanelerin açılmasıyla İstanbul'da yatak kapasitesi 50 bine ulaşacak.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi yarın açılacak!

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

tavşan adası açılacak mı Haberi

tavşan adası açılacak mı

Bodrum'a bağlı Gümüşlük Mahallesinde bulunan tarihi Tavşan Adası, önümüzdeki yıl ziyarete açılacak. Ziyarete kapalı adada 5 yıldır süren kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkartılan tarihi eserlerin de sergileneceği belirtildi. Bodrum'a 18 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük'teki Tavşan Adası'ndaki (Asar Adası) kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkarılan kilise, kiliseye ait depo ve sarnıçlar, M. S. 3'üncü yüzyılda Hıristiyanlığı yaymaya çalışırken katledildiği sanılan din adamları ve yakınlarının mezarları, din adamlarının kafatasları, kafataslarma çakılan çiviler, M.Ö. 5'inci yüzyıl ile M.S. 3'üncü yüzyıl dönemleri arasındaki tapmağa ait sütunlar ve kilisede üst düzey görevli din adamlarının yaşadığı evler, önümüzdeki yıldan itibaren sergilenecek. Suyun biraz altında kalan kral yolundan yürüyerek geçilebilen tarihi adayı Gümüşlük Platformu üyeleri ve bir grup vatandaşla birlikte gezen Myndos Kazı Başkanı Uludağ Üniversitesi...