26 / 04 / 2024

TESKİ binası yarışma sonuçları

TESKİ binası yarışma sonuçları

Kurulduğu günden itibaren hızlı bir şekilde yatırımlarına başlayan TESKİ’nin su ve kanalizasyon hizmetlerini daha kaliteli sürdürebilmesi ve daha iyi hizmet edebilmesi için yeni hizmet binası yapılacak.

Halkbank’tan Jet Luck yarışması! Asansörde 50 saniyede iş fikrini anlatıp jüriyi ikna edenlere nakit para ödülü!

Halkbank kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Jet Luck adlı bir yarışma düzenlediğini açıkladı. Banka’nın genel müdürlük binasındaki asansörlerde düzenlenen yarışmada, 50 saniyede iş fikrini başarıyla anlatıp jüriyi ikna edenler nakit ödül kazanacak.

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 

Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Kayseri Talas Belediyesi, ilçede hayata geçecek olan millet bahçesi projesini yarışmayla belirleyecek. 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası yarın açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yarın açılışı yapılacak, CSO yeni binasına ilişkin, "Pandemiden sonra biz burada hafta içi, hafta sonu çok düzenli konserlere imza atacağız, dünyada ses getiren konserlere imza atacağız, yurt dışından da birçok grubun buraya gelmesini sağlayacağız" dedi.

Taksim meydanını şekillendirecek yarışma sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kamusal alanları; erişilebilir, özgür, canlı, huzurlu ve güvenli yerler olması amacıyla başlattığı bir kentsel yarışması daha tamamlandı

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

İBB'den 'Deprem Hackhatonu' yarışması!

İBB deprem anında ve sonrasındaki iletişim problemlerinin çözülmesi için fikir geliştirilmesi üzerine 'Deprem Hackhatonu' yarışması düzenliyor. Yarışma 28 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde yapılacak...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başlıyor! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın bu sene altıncısı düzenleniyor. Yarışma için başvurular başladı...

Ytong Mimari Fikir Yarışması’na katılım için son gün 2 Aralık!

Türk Ytong tarafından 20’ncisi gerçekleştirilen Mimari Fikir Yarışması başvuru sürecinde geri sayım başladı. Yarışma için son katılım tarihi 02 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Bursa'da mimaride sınırları zorlayan yarışma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ortaklığıyla, ‘uzay mimarlığı ve dış gezegen şehirciliği’ konularını masaya yatıran toplam 30 bin TL ödüllü “Mars 2050: Yaşam alanı fikir yarışması” düzenlendi.

TESKİ binası yarışma sonuçları Haberi

TESKİ binası yarışma sonuçları


Kurulduğu günden itibaren hızlı bir şekilde yatırımlarına başlayan TESKİ’nin su ve kanalizasyon hizmetlerini daha kaliteli sürdürebilmesi ve daha iyi hizmet edebilmesi için yeni hizmet binası yapılacak. Bu kapsamda İmar planlarında ’Kent Merkezi’ olarak tanımlanan alanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yakınında bulunan, 2764 ada 1 parsel kayıtlı taşınmaz, plan değişikliği yapılarak Belediye Hizmet Alanı(TESKİ)’ na çevrilerek kamulaştırma işlemleri başladı.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Toplam parsel alanı 18.846,62 metrekare olup 15.865,11 metrekare alan kamulaştırılarak TESKİ adına tapu alınmıştır. 27.03.2015 tarih ve 2015/12 toplantı sayılı, 01 nolu Yönetim Kurulu Kararı ile Proje yarışması düzenlenmesi kararı alınarak, Mimarlık Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliğince, Mimarlar Odası...