23 / 04 / 2024

tevhid harcı hesabı

tevhid harcı hesabı

Tevhid, ifraz işleminin aksine birbirine bitişik olan birden fazla arsanın birleştirilmesi işlemine deniyor. Tevhid işlemi için ödenmesi gereken bedel her yıl yeniden belirleniyor. İşte, arsa tevhid harcı 2015!

Arsa tevhid harcı 2015!

Tevhid, ifraz işleminin aksine birbirine bitişik olan birden fazla arsanın birleştirilmesi işlemine deniyor. Tevhid işlemi için ödenmesi gereken bedel her yıl yeniden belirleniyor. İşte, arsa tevhid harcı 2015!

Tapu birleştirme harcı 2015!

Tevhid işlemi, birden çok parselde yer alan gayrimenkullerin tek parsel üzerinde birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu birleştirme harcı 2015 ne kadar? İşte yanıtı..

Tapu tevhid harcı 2015!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, bu işlem için ne kadar harç ödenir? İşte tapu tevhid harcı 2015..

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

Tapu harcı cezası ne kadar?

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı ödemeleri sırasında eksik beyanda bulunma cezası nedir? Eksik ödenen tapu harcı cezası ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

Tapu harcı eksik ödenirse ne olur?

Taşınmaz alım satım işlemlerinde, tapu dairesinde hem alıcı hem de satıcı tarafından harç ödenmesi gerekiyor. Peki gerçek satış bedeli üzerinden ödenmesi gereken tapu harcı eksik ödenirse ne olur?

Eksik ödenen tapu harcı cezası!

Tapu dairesinde yapılan devir hizmetine karşılık olarak tapuda belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi durumunda ceza kesiliyor. İşte eksik ödenen tapu harcı cezası..

İnşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İmar Kanunu gereğince bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına belli bir süre içerisinde başlanılıp, bitirilmesi gerekiyor. Belirlenen sürede inşaat bitmediği takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İşgal harcı tarifesi 2014!

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla işgal edilmesi durumunda belli tarifelerde işgal harcı ödeniyor. İşte işgal harcı tarifesi 2014..

İşgal harcı ne zaman ödenir?

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin, satış yapmak veya sair maksatla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici işgal edilmesi, işgal harcına tabi tutuluyor. Peki, işgal harcı ne zaman ödenir?

İşgal harcı nedir?

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici olarak işgal edilmesi durumunda harç tahsil ediliyor. Peki, işgal harcı nedir?

Tevhid işlemi nasıl yapılır?

Tevhid, Tapu Müdürlüklerince kaydı bulunan tapu kütüklerinin üzerindeki birden çok gayrimenkulün tek bir parsel haline dönüştürülmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tevhid işlemi nasıl yapılır?

tevhid harcı hesabı Haberi

tevhid harcı hesabı

Arsa tevhid harcı 2015!

Tevhid, kelime anlamı olarak "birleştirme" kelimesine karşılık geliyor. Gayrimenkul sektöründe "Tevhid kelimesini anlamı; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Tevhid işlemine konu olan taşınmaz mallar üzerindeki haklar ve mükellefiyetler, yeni oluşan taşınmazlara geçmiş sayılıyor. Arsa tevhid işlemi ile birlikte başka kişilere ait olan taşınmazlarda birleştirilebiliyor. 


İfraz ile mülk sahibi eğer birbiriyle sınırı olan arsaların tümüne veya sınırı kesinleşmiş birkaç arsaya tapu güvencesi altında sahipse bu arsaları birleştirirek tek bir arsa altında tapulandırabiliyor. Bu arsaları yeniden parçalamak istediğinde ise ifraz işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. 


Söz konusu işlemde,

aynı veya değişik kişilere ait taşınmaz malların birleştirilmesi ile mümkün. Tevhid işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi...