28 / 03 / 2024

trampa işlemleri

trampa işlemleri

Önalım hakkı, hak sahibi olunan taşınmaz malın satılması halinde onu diğer alıcılar karşısında öncelikle satın alabilme hakkı olarak biliniyor. Peki, trampa yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?

Trampa şartları nelerdir?

Trampa ( takas), bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, trampa şartları nelerdir?

Trampa işlemi nasıl yapılır?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine trampa deniyor. Peki trampa işlemi nasıl yapılır? Nerede yapılır? İşte yanıtı..

Trampa sözleşmesi nedir?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Trampa sözleşmesi nedir? Trampa sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte trampa sözleşmesi...

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

Tapu trampa işlemleri için neler gerekli?

Aynı değerde olan ya da olmayan, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesine trampa deniyor. Peki, tapu trampa işlemleri için neler gerekli?

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Milli Emlak trampa işlemleri!

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak tanımlanıyor. Peki, mili emlak trampa işlemi nasıl gerçekleşir? İşte, milli Emlak trampa işlemleri!

Gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Trampa işlemlerinde taraflar aralarında bir sözleşme imzalıyor. İşte, gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Tapu takas işlemleri!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi mümkün. Peki, tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

trampa işlemleri Haberi

trampa işlemleri

Trampa yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?

Trampa iki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor.


Trampaya konu olan mallar taşınır ya da taşınmaz olabiliyor. Trampa işleminde mallar arasında eşitlik aranmıyor.  Tapu sicil müdürlüğünün trampada değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor. 


Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. Değerlerin eşit olmadığından bahisle akdi yapmaktan kaçınması da mümkün değil. Değer eşitliği için ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyerek, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor. Peki, trampa yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı? 


Hak sahibi olunan taşınmaz malın satılması halinde onu diğer alıcılar karşısında öncelikle satın alabilme hakkına önalım hakkı deniyor.


Önalım hakkına hukuki olarak şuf'a hakkı da deniyor....