16 / 04 / 2024

türk çelik sektörü

türk çelik sektörü

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği yönetimine girdi!

Çelik sektörü, dünya pazarlarında bundan böyle daha güçlü olacak. ÇİB Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği'nin icra komitesi üyeliğine seçildi.

Panama'daki konut projelerinde Türk çeliği kullanılıyor!

Türk çelik sektörü, rotayı yıllık 31 milyar dolar çelik ithal eden Latin Amerika’ya kırdı. Panama’daki birçok konut projesi Türk çeliği imzasıyla yükseliyor.

İnşaat çeliği ithalatında kalitesiz ve standart dışı ürünlere önlem şart!

Ekonomi Bakanlığının inşaat çeliğinde gümrük vergisini indirme kararı ile birlikte Türk çelik sektörü, belirlenen standartlar ve kurallar çerçevesinde inşaat çeliği ithalatının yapılmasına karşı olmadığını belirtiyor.

Türkiye'nin çelik ihracatı yılın ilk 5 ayında yüzde 0,7 azaldı!

Türkiye'nin çelik ihracatı, ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 0,7 azalarak 6,8 milyon ton oldu.

Türk çelik sektöründe tüketim arttı, üretim azaldı!

Çelik sektöründe 2011-2015 döneminde tüketim yüzde 27,5 artmasına karşın üretim yüzde 7,6 daraldı. Bu nedenle artan tüketim Çin, Rusya ve Ukrayna'dan yapılan ithal ürünlerle karşılandı.

Türk çelik sektörü 2015'te 10,8 milyon ton ihracat yaptı!

Çelik İhracatçıları Birliği'nin 2015 yılı ocak-ağustos dönemi ihracat verilerine göre, Türk çelik sektörü yılın sekiz aylık dönemini değerde yüzde 22,9 düşüşle 6,9 milyar dolar, miktarda ise yüzde 8,4 azalışla 10,8 milyon ton ihracatla kapattı.

Türk çelik sektörü İran pazarını yeniden kazanmayı hedefliyor!

İran önemli bir ticaret ortağımız olup, özellikle 1980’li yıllarda Türkiye ihracatının gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Birçok sektörde olduğu gibi Türk çelik sektörü açısından da İran önemli bir pazar konumundadır.

Çelik yapıların tasarım ve yapım kuralları yeniden belirleniyor!

Türkiye'de demir-çelik sektörü 2014 yılında miktar bazında 18 milyon ton ve değer bazında 13 milyar doları aşan rakamlar ile inşaat çeliği inşaat sektörünün en çok ihraç ettiği ürün olmuştur.

Türk çelik ihracatçılarının ABD zaferi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ve Meksika menşeli nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping ve telafi edici vergi soruşturması Türk çelik sektörünün zaferi ile sonuçlandı...

Türk çelik sektörü inşaat çeliği soruşturmasından aklanarak çıktı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ve Meksika menşeli nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping ve telafi edici vergi soruşturması Türk çelik sektörünün zaferi ile sonuçlandı.

Türk çelik sektöründen 7 ayda 8.07 milyar dolarlık ihracat!

ÇİB Başkanı Namık Ekinci, sektörün uluslararası piyasalarda yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen ihracatı ile ülke ekonomisine en önemli katkıyı sağlayan dördüncü güç olmaya devam ettiğini belirtti.

Türk çelik sektörü, ABD ile ticarette DTÖ kurallarının uygulanmasını istiyor!

Türk çelik sektörünün üretim ve ihracatta büyüme odaklı çalışmaları devam ederken; sektörün gelişimini “antidamping davaları”, “telafi edici vergi soruşturmaları” ve “tarife dışı engellemeler” olumsuz yönde etkiliyor.

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanlarında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı olma özelliğine sahip olan “DIGITALCEM”i gerçekleştiriyor.

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

türk çelik sektörü Haberi

türk çelik sektörü

Avrupa Birliği (AB) ve ABD, 2018'den beri devam eden çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. Dünya Gazetesi'nden Erkan Çakan'ın haberine göre; ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin çelikçiler iki farklı görüş belirtti. AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombovskis, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, “ABD ile çelik ve alüminyum konusundaki ticari anlaşmazlığı durdurma konusunda anlaştık” dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, bu kararın çelik sektörüne etkisinin olumsuz olacağına dikkat çekti. Aslan, “ABD pazarında AB’li üreticiler Türk üreticiler karşısında yüzde 25 vergi avantajı sağlayacak. Çelikçilerimiz AB’li firmalara karşı rekabet şansını kaybedecek. Buna karşın AB pazarında zaten kotamız olduğu için bizim açımızdan AB pazarından...