25 / 04 / 2024

Türkiyedeki stat projelerinin son durumu

Türkiyedeki stat projelerinin son durumu

Türkiye'nin farklı şehirlerine 29 stadyum inşa edileceği açıklandığında, hem kulüpler hem de taraftarlar sevinmişti. Fakat bir türlü statlarına kavuşamadılar. Sadece 5 stadyumun inşaatı tamamlanırken bazılarında çivi bile çakılmadı.

Marcel Group Bodrum projeleriyle sektörde ilke imza atacak!

Sektörde bil ilk olarak Bodrum'da yer alan bütün konut projelerinin satış ve pazarlama hazırlığını eksiksiz yapıp 800 km mesafede başka bir bölgede ve tek bir çatı altında alıcıya sunmayı hedefleyen Marcel Group, İstanbul'da ofis açtı.

Denizli Mimarlar Odası'ndan millet bahçesi açıklaması!

Denizli Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Serdar Alayont, şehirdeki yeni stadyum ve mevcut stadyumun millet bahçesine dönüştürülmesi projelerinin yeşil alanlarda azalma yaratacağı sebebiyle iptal edilmesini talep etti.

Brezilya’daki ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü!

Latin Amerika’da koronavirüsün en çok etkilediği Brezilya’da bulunan ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü. Ülkede durumu ağırlaşan COVID-19 vakaları burada tedavi edilecek.

MESA İstanbul ve Bodrum projelerini Ankara'da tanıtıyor!

MESA, İstanbul ve Bodrum’da bulunan projelerini MESA Genel Merkezi’nde Ankaralılar'a tanıtıyor. MESA projelerinin tüm detayları maketler üzerinden anlatıyor.

Gürcistan'a ulaştırma ve altyapı projeleri için 250 milyon avroluk kredi!

Avrupa Yatırım Bankası, çeşitli ulaştırma altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için Gürcistan'a 250 milyon avroluk kredi sağladı.

Türkiye'de 11 yılda 30 stat inşa edildi!

Türkiye'de 2007 yılından beri yaklaşık 30'a yakın yeni stat inşa edildi. Ülkemiz, bu alanda Avrupa'nın zirvesinde yer aldı.

Kanal İstanbul, Türk projelerinin zirvesine oturdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011'de Başbakan iken "Bir hayalimiz var. Göreve gelir gelmez, bu projeyi hayata geçirmeyi düşündük" dediği Kanal İstanbul projesi, dünyanın kıskandığı Türk projelerinin zirvesine oturdu.

Türk Kızılayı'nın inşaat projelerinin yapımı ihalesi 15 Mart'ta! 

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta inşa edeceği binaların projelerinin hazırlanması için ihale düzenliyor..

Yücesoy Statü'nün tanıtım ofisi açıldı!

Yücesoy Mühendislik’in Ulukent’teki yeni projesi Yücesoy Statü'nün tanıtım ofisi açıldı.

Malatya Kanal Boyu ikinci etapta üst yapı çalışmaları başladı!

Geçtiğimiz yıl sonbaharda Kanalboyu’nda Anıt ile Stat arasındaki II. Etapta düzenleme çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi şimdi de üst yapı çalışmalarına başladı.

Türkiye'de 3 yılda 30 stat çalışması yapıldı!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığını açıklayan Türkiye, son yıllarda açılan modern statlarıyla bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmaya hazır.Türkiye'de son 3 yılda tam 30 stat çalışması yapıldı.

Türk futbolunun büyük stat hamlesi! İşte yeni statlar!

Türkiye'de son 3 yılda 26 farklı şehirde 30 stat için çalışma yapılırken, bunların 10'u tamamlandı, 9'u bitme aşamasına geldi, 4'ünde ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Kalan 7 stadın yapımına da kısa sürede başlanacak.

İzmir'in statlarında son durum!

Stadyum inşaatlarının da devam ettiğini anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'deki stat projelerinin son durumları hakkında da bilgi verdi.

Türkiyedeki stat projelerinin son durumu Haberi

Türkiyedeki stat projelerinin son durumu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suat Kılıç döneminde stadyum seferberliği başlatmıştı. Yıllardır stadyum hasreti çeken Bursa, Eskişehir, Konya, Sivas, Gaziantep ve Ankara gibi şehirlerin takımlarına ve taraftarlarına müjde verildi. Peyderpey 29 stat projesi açıklandı. 


Birçoğunun ihalesi yapıldı, inşaatlara başlandı. Aradan yıllar geçti ama projelerin çoğu tamamlanamadı. Üstelik stat inşaatları için yüklenici firmalara verilen süreler de çoktan doldu. 


SADECE 5 STAT AÇILDI 

Bu süreçte sadece Konya, Bursa, Antalya, Mersin ve Afyonkarahisar’daki stat inşaatları tamamlandı. Bursa ve Afyon’da 2 yıl, Konya ve Antalya’da ise yaklaşık 15 ay gecikme oldu. Bu süreçte sözleşme fesihlerinden doğan süre kaybı etkili oldu. Mersin’de ise ihaleyi kazanan firmaya yasak gelince inşaatta kısa bir gecikme yaşandı. 


MALİYETLER KATLANDI 

Stat inşaatları devam ederken maliyet rakamları da arttı. Örneğin; 120 milyon liraya yapılacağı belirtilen Bursa’daki...