25 / 04 / 2024

Van kaya yerleşimleri

Van kaya yerleşimleri

Gürpınar ilçe merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Taşdönderen Mahallesi'ni çevreleyen yüksek tepelerde bulunan ve ilk kez görüntülenen kaya yerleşimleri, labirent şeklindeki çok sayıda odasıyla dikkati çekiyor.

Van'da Ortaçağ sığınağı kaya yerleşimleri bulundu!

Van'da Ortaçağ sığınağı kaya yerleşimleri bulundu. Gürpınar'a 70 kilometre uzaklıktaki Taşdönderen Mahallesi'ni çevreleyen yüksek tepelerde bulunan kaya yerleşimleri, labirent şeklindeki çok sayıda odasıyla dikkati çekiyor

Kvc Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kvc Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Maltepe'de 20 milyon TL sermaye bedeli ile Kıvanç Kaya tarafından kuruldu.

Van'daki depremzedelerin örnek konutları tamamlandı!

İran'da yaşanan deprem sebebiyle Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde evleri yerle bir olan depremzedeler için inşa edilen evlerin örnek konutları tamamlandı...

Avrupa ülkelerinden İsrail'e Filistin'deki yerleşimleri genişletme politikasına son vermesi çağrısı!

Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere, İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçmesi için çağrı yaptı.

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının derhal durdurulması çağrısı yaptı.

Van'daki 12 milyon TL'lik katlı otopark atıl durumda!

Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya tarafından 12 milyon TL harcanarak, yapımına başlanan katlı otopark projesi atıl durumda kaldı.

Van'da depremzedelerin barınması için konteynerler kuruluyor!

Van'ın Başkale ilçesinde 23 Şubat tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Özpınar Mahallesi'ndeki depremzedeler, geçici barınmalarının sağlanması için kurulan 146 konteynere yerleşmeye başladı.

Van Başkale'de depremzedeler konteynerlere yerleştiriliyor!

Van Başkale'de 23 Şubat tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konteynerlere yerleştiriliyor.

Asis Elektronik, küçük yerleşimleri akıllı hale getiriyor! 

Asis Elektronik,'in şirket politikasının odak noktasında şehir teknolojilerine yönelik Ar-Ge çalışmaları yer alıyor. Asis CT, Türkiye’de ve dünyada akıllı şehirleşme alanında söz sahibi oyun kuruculardan biri olmayı hedefliyor...

Ömer Bulut: Bayraklı'da kayaların düştüğü yerleşimler dönüşmeli!

TOKİ Başkanı Bulut, "İzmir'de kayaların düştüğü yerleşimlerle ilgili görüşmelere yarından itibaren başlayıp vatandaşların görüşlerini alacağız. İnşallah bu riski bertaraf edeceğiz. Kaya düşmelerine karşı acil önlem alıp o alanda da bir çalışma yapabiliriz" dedi...

Kayaşehir'in projeleri çok kazandıracak!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen ve satış yetkisi Turyap’a verilen Emlak Konut Evleri Kayaşehir’de yerleşim ve yaşama hazır.

İsrail'den Batı Şeria'da yerleşime onay!

İsrail Güvenlik Kabinesi, Batı Şeria'da 20 yıl aradan sonra yeni Yahudi yerleşimleri yapılmasına izin verdi. Yeni yerleşim yerinin Emek Shilo bölgesinde inşa edileceği belirlendi.

İranlılar Van'dan ev alıyor!

Son yıllarda turistik gezi amacıyla Van’a akın akın gelen İranlılar, artık Van’dan konut alıp Van’da kalıcı olmak için de girişimleri başlattı.

Van kaya yerleşimleri Haberi

Van kaya yerleşimleri

Gürpınar ilçe merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Taşdönderen Mahallesi'ni çevreleyen yüksek tepelerde bulunan ve ilk kez görüntülenen kaya yerleşimleri, labirent şeklindeki çok sayıda odasıyla dikkati çekiyor. Vadiye hakim noktalara kayaların yontulmasıyla iç içe inşa edilen 3 katlı yapıda, yaklaşık 24 metrekare genişliğinde odalar göze çarpıyor.


Yerleşimde incelemelerde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, AA muhabirine, kayalıklara yontulmuş yerleşimin 3 katlı yapılardan oluştuğunu anlattı.


Kaya yerleşiminin, yaptığı ilk tespitlere göre Ortaçağ dönemine ait olduğunu vurgulayan Top, bu dönemde bölgede Hristiyanların yoğun olarak yaşadığını söyledi.


Top, manastır kompleksi gibi tasarlanan yapının, özellikle asıl yerleşime uzak olmasının ve ulaşılması güç bir noktaya yapılmasının önemine işaret ederek, "Bizim bile günümüz imkanlarıyla bir saat süren zorlu tırmanışla...