29 / 03 / 2024

veraset intikal vergisi gecikme faizi

veraset intikal vergisi gecikme faizi

2021 yılı için veraset ve intikal vergisi oranları belli oldu. Açıklanan tarihleri kaçıranlara faiz işleniyor. Peki veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar? İşte miras vergisi gecikme cezası 2021...

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası 2021!

Milyonlarca miraşçı 2021 yılında ne zaman vergi ödeyeceğini merak ediyor. Belirtilen tarihleri kaçıranlar için faiz işleniyor. Peki veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar? İşte veraset ve intikal vergisi gecikme cezası 2021...

Veraset ve İntikal Vergisi gecikme faizi!

Veraset ve İntikal Vergisi; malların karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi halinde ödenmesi gereken vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi gecikme faizi ne kadardır?

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası!

Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali hallerinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası nedir?

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2017!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2017..

Veraset ve intikal vergisi 2.taksiti 2017 ne zaman?

2017 yılı veraset ve intikal vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde gerçekleşti. Peki, veraset ve intikal vergisi 2.taksiti 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi için 1.taksiti için son gün bugün!

Kendisine miras kalan kimselerin ödemekle mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için 1. taksit ödemeleri bugün sona eriyor...

Veraset ve intikal vergisi için son 10 gün!

Kendisine miras kalan kimselerin ödemekle mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için son 10 gün kaldı. Ödemeler vergi dairesine yapılacak..

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2017!

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta bitiyor!

3 yılda her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere toplam altı eşit taksitte ödenen veraset ve intikal vergisi için 2017 yılı 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor..

Veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi ödemelerinden önce belli zamanlarda beyanname verilmesi gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017..

Veraset ve intikal vergisi kanunu 2017!

Veraset ve intikal vergisi kanunu, 7338 sayılı kanun olup bu kanun ile mirasçılar vergiye tabi tutuluyor. Vergi 3 sene boyunca 6 taksitte ödenebiliyor.

Veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2016 yılı sonunda Resmi Gazete'de yer alan Tebliğ ile belirlenmişti. İşte veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2017..

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset intikal vergisi hesaplama 2017!

Halk arasında miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi için ödemeler Mayıs'ta başlıyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte veraset intikal vergisi hesaplama 2017 kuralı..

veraset intikal vergisi gecikme faizi Haberi

veraset intikal vergisi gecikme faizi

Türkiye'de bulunan malların veya gayrimenkullerin veraset durumunda ivazsız olarak bir kişiden diğer kişiye geçmesi halinde her yıl düzenli olarak veraset ve intikal vergisinin ödenmesi şartı bulunuyor. 

Türk vatandaşlığı bulunan bir kişinin yurt içi ya da yurt dışı olduğuna bakılmadan aynı yollar ile mal edinmesi bu vergiye tabi tutuluyor. Bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından alınan bir tür servet vergilere deniyor.

Veraset ve İntikal Vergisi istisna tutarları 2021

2021 miras vergisi oranları Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Tebliğte veraset ve intikal vergisinin istisna tutarları da belirlendi. Veraset ve İntikal Vergisi istisna tutarları 2021 şu şekilde;

- Evlatlıklar dâhil, füruğ ve eşten her birine isabet eden miras hisselerinde 334.534 TL (füruğ bulunmaması halinde eşe isabet eden miras...