27 / 04 / 2024

Yeşil Yol çalışmalarında son durum

Yeşil Yol çalışmalarında son durum

Yeşil Yol projesinde Danıştay kararı, açılan davalara örnek olacak. Kar yağışı Yeşil Yol çalışmalarını tümüyle durdurdu. Direnişçiler rahatladılar. Direniş 50 gün sürmüştü.

Elazığ'da hasar tespit çalışmalarında sona gelindi!

Elazığ'da merkezi Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Isparta-Burdur arasına yapılan yol çalışmaları hız kesmiyor!

Isparta ve Burdur arasındaki mesafe 26 kilometreden 15 kilometreye düşürülecek.  Yol çalışmaları kapsamında Değirmendere Vadisi’nde 210 metre uzunluğunda viyadük inşa edilecek. 

Yeşil yol projesinde son durum!

Turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen Yeşil Yol Projesi kapsamında Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirilme yapıldı.Çalışmanın tamamlanmasıyla bir çok şehre ziyaret gerçekleşecek...

Muğla-Kale yol çalışmalarında yaşanan 3 sorun TBMM'de!

Muğla-Kale yol yapım çalışmalarını yürüten firmanın işi bıraktığı iddiaları ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağı TBMM gündeminde konu oldu..

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 

Sur'da kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. 293 ev 2019'un Haziran ayında teslim edilecek..

6 il arasındaki duble yol çalışmaları TBMM gündeminde!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Antakya-Altınözü arasındaki, Arsun-Samandağ arasındaki ve Antakya-Yayladağı arasındaki duble yol çalışmalarını meclis gündemine taşıdı...

Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem Yüce Yeşil Yol projesinin 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. 

Yeşil Yol 2018’de tamam!

Son viraja giren Yeşil Yol 2018’de tamamlanacak. 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak yatırıma 700 milyon lira kaynak aktı. Proje kapsamında Giresun Adası turizme açılıyor

Yeşil Yol Projesi ile D-100 karayolu şehrin dışına çıkarılıyor!

Yeşil Yol Projesi kapsamında, ulaşıma kapatılacak kent merkeziden geçen D-100 karayolunun 9,5 kilometrelik bölümde, şehrin ortasında yeşil bir kuşak oluşturulacak.

Ordu Yeşil Yol projesi 2018'de tamamlanacak!

Yeşil Yol Projesi kapsamında düzenlenen istişare toplantısının 5.si Ordu’da gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak proje toplantısına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bülent Civelek ile 8 ilden yetkililer katıldı.

Manisa Değnekler'deki düzenleme çalışmalarında sona gelindi!

Büyükşehir Yasası ile adları mahalle olarak değişen köylerin tam manasıyla mahalle olması için yoğun bir çalışma başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesine bağlı Değnekler Mahallesi’nde başlattığı kilit parke taşı döşeme çalışmalarında sona geldi.

Ordu Yeşil Yol Projesi'nde son durum!

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan Kabadüz Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam Mahallesi arasındaki yaklaşık 20 km’lik yolun üstyapı ihalesini gerçekleştirdi.

Yeşil Yol çalışmalarında son durum Haberi

Yeşil Yol çalışmalarında son durum

Danıştay kararı, açılan davalara örnek olacak. Direnişçiler “Mücadelemiz sürecek” diyor. Direniş 50 gün sürmüştü. Sonra kar yağmaya başladı. Her yeri beyaz bir örtü kapladı. Direnişçiler rahatladılar. Kar, Yeşil Yol çalışmalarını tümüyle durdurdu. Sadece eylemciler değil, doğa da Yeşil Yol’a dur demişti. Aslında Yeşil Yol ile ilgili ilk eylem 1 Haziran 2015’te gerçekleşti. Yeşil Yol ekskavatörü Yukarı Kavrun’da Tayfun Bekar’ın ahırını yıktı. Bekar, yayladan herkese çağrı yaptı. 2 Haziran’da Fırtınalılar harekete geçti ve Yeşil Yol’u durdurdu. Kaçkarlar’dan yükselen ses bütün ülkeye yayıldı. Fırtına İnisiyatifi ve Yaylaların Kardeşliği Platformları kuruldu, Yeşil Yol’a karşı davalar açıldı.


Samistal’de direniş


Yukarı Kavrun’a giremeyen ekskavatör, 10 Temmuz’da bu kez 2800 metredeki Samistal’de ortaya çıktı. Fırtına İnisiyatifi’nin çağrısıyla halk yaylaya doğru yola koyuldu. Fakat yola kasıtlı olarak bırakılan...