29 / 03 / 2024

yıkım ruhsatı nedir

yıkım ruhsatı nedir

Kadıköy'de afet bilinci artıyor 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümü yaklaşırken, Kadıköy'de yürütülen çalışmalarla depreme karşı hem yapısal hem toplumsal bilinç oluşması amaçlanıyor.

Yıkım ruhsatı nedir?

Yıkılmasına karar verilen yapının yıkılabilmesi için yıkım ruhsatının alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı nedir? Yıkım ruhsatı nasıl alınır? Yıkım ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı...

Yıkma ruhsatı nedir?

Yıkma ruhsatı, nedir? Yıkma ruhsatı nereden alınır? Yıkma ruhsatı almak için ne yapmak gerekir? Yıkma ruhsatı için gereken belgeler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

İmar barışının yıkım kararına etkisi!

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Peki, imar barışının yıkım kararına etkisi nedir?

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017!

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Atakule'nin yıkım ruhsatını yargı iptal etti!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) açtığı dava devam ederken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin de müdahil olduğu davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme şirketin valilikten aldığı yıkım ruhsatını iptal etti

Maltepe’de yıkım ruhsatı için asbest şartı!

Maltepe Belediyesi binalara yıkım öncesi asbest ve zararlı atıklardan temizleme şartı getirdi. Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, halkın sağlığını her şeyden üstün tuttuklarını belirtti.

Yıkım ruhsatı süresi!

Yeniden inşa edilecek yapıların yıkımı için öncelikle yıkım izninin alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı için belediyeye başvurduktan sonra izin ne zaman çıkar? Yıkım ruhsatı süresi ne kadardır?

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016!

Bir arsa üzerindeki binanın yıkılabilmesi için yasal izninin alınmış olması gerekiyor. Bu yasal izin ise belediyeden alınacak yıkım ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016..

Yıkım ruhsatı işlemleri!

Bir arsa üzerinde yer alan yapının yıkımı için öncelikle belediyeden yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı nasıl alınır? İşte yıkım ruhsatı alma işlemleri..

Kadıköy'de asbestten binalara yıkım izni yok!

Kadıköy Belediyesi, ilçede yıkımı yapılacak binalara “asbestten ve zararlı atıklardan temizlenme” şartı getirdi. Kansere yol açan asbestli binalara belediye yıkım ruhsatı vermiyor.

yıkım ruhsatı nedir Haberi

yıkım ruhsatı nedir

Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ise 2012'den bu yana ilçedeki 2 bin 466 riskli binanın bin 637 tanesine yıkım ruhsatı verdi. 2015 yılı sonuna kadar bu sayının 1000'i bulması bekleniyor.  Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapısal anlamda depreme karşı hazırlıkların sürdüğü kentin olası bir afete karşı stratejik planı oluşturulmuş durumda. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası kapsamında yeni yapılan binaların depreme karşı dayanıklı inşa edilmesi konusunda titiz davranılıyor. 


DENETİM VE RUHSAT 

Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü 2014 yılında 742 yeni binaya ruhsat verildiğini açıklarken, bunların çoğunluğunun depreme karşı risk taşıdığı için yıkılarak yeniden yapılan binalar olduğu vurgulandı. 

2015 yılı içerisinde ise Ağustos ayına kadar 520 adet binaya ruhsat verildiği belirtildi. Kadıköy'de yılsonuna kadar 1000 binaya daha ruhsat verilmesi tahmin ediliyor. 2007'de...