19 / 04 / 2024

yöresel mimari nedir

yöresel mimari nedir

Yöresel mimariye uygun yapılacak konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlara yıllık yüzde 1 faiz oranıyla ilk 2 yılı geri ödemesiz, 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme imkanıyla kredi desteği sağlayacak.

Tüm bölgelerin yöresel mimarileri hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesi için yöresel mimari çalışması yapılıyor. Bayraktar, çevrenin atalarımızdan bize kalan miras değil, çocuklara borcumuz olan gelecek olduğunu ifade etti.

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

Kira tespit davası 5 yıl kuralı nedir?

Son zamanlarda mahkemeler kiracılar ve ev sahipleri ile dolmaya başladı. Konut fiyatlarındaki artışın ardından kira tespit ve kiracı tahliye davalarında yoğunluk yaşanıyor. Peki, kira tespit davalarında 5 yıl kuralı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan konutlar yerine inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021!

Kat irtifakı yönetim planı nedir? Kat irtifakı yönetim planı olur mu? Kat irtifakı yönetim planı neden kurulur? Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

Bolu Yedigöller'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde yer alan ve yöresel ürün satışı yapan 3 yapı ruhsatsız olması nedeniyle yıkıldı. 

Sitelerde yönetim planı mecburi mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İki parselde yapılmış sitede daire sahibiyim. Parselin yönetimi ayrıldı. Problemler yaşanınca birileri idareyi ele aldı, iki parseli yönetmeye başladı, yönetim planı nedir bilmedi. Ne yapılması gerektiğini anlatır mısınız?' sorusunu yanıtladı.

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

yöresel mimari nedir Haberi

yöresel mimari nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yöresel mimariye uygun yapılacak konutlar için vatandaşlara yıllık yüzde 1 faiz oranıyla ilk 2 yılı geri ödemesiz, 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme imkanıyla kredi desteği sağlayacak.


Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile birlikte kamulaştırmalardan etkilenen vatandaşların yeni yerleşim yerlerinde iskan edilebilmeleri için hak sahipliğinin azami sayıya ulaşması, köye dönüş yapmak isteyen ailelerin de yeni yerleşim yerlerinden arsa satın alabilmeleri ve hak sahiplerinin yeni yerleşim yerinde yapacağı konutunu yöresel mimariye uygun olarak yapması halinde 'faiz indirimi teşviği' yapılacak.


Yöresel mimari yapıların ihya edilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Bakanlık tarafından kabul edilecek projelerin uygulanması koşuluyla açılan tarımsal işletme binası kredisi veya konut kredileri için yıllık yüzde 1 faiz oranında kredi faiz desteği sağlanacak.


Yeni yönetmelikle birlikte borçlarını zamanında ödeyemeyen aileler...