25 / 04 / 2024

Yüklemeli bağışlama

Yüklemeli bağışlama

Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir. Peki, yüklemeli bağışlama nedir? Yüklemeli bağışlama nasıl yapılır?

Koşullu bağışlama nedir?

Bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme, bağışlama sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, koşullu bağışlama nedir? Koşullu bağış nasıl yapılır?

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Veliler dikkat: İlkokul, ortaokul ve lisede okula başlama maliyetleri katlandı! 4 yılda yüzde 654,36'lük artış!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, eğitim masraflarında 4 yıldaki artışları açıkladı. Karabıyık, ilkokul düzeyinde okula başlama maliyetlerinin 2019'a göre; 2023'te yüzde 493,8 oranında arttığına dikkat çekti. İşte o rakamlar...

Okula başlama maliyeti yüzde 126 yükseldi! Okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL maliyet! 

2023-2024 yılı okula başlama maliyetlerinde ortalama yüzde 126 oranında artış yaşandı. Açıklanan rakamlara göre, okula başlama maliyeti okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL oldu. İşte o rakamlar...

Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaları yeni yılda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaların yeni yılda başlayacağını müjdeledi. İzmir'e yatırımların çoğaldığını dile getiren Kocaoğlu, "Özellikle sağlık turizminde ve fuarcılık alanında daha gerçekleştirilecek önemli yatırımlar var" dedi.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı imar planı tadilatı askıda!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 13 Ekim 2017 tarihine kadar askıda kalacak..

İdealist GYO Şile projesi bu yıl başlıyor!

Emlak Konut GYO tarafından arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesi olarak satışa çıkarılan Şile Çavuş arsasını İdealist GYO aldı. Firma bölgedeki projesinin inşaatına bu yıl başlayacak.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray ihalesi iptal!

Alarko Holding tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alarko Holding Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray ihalesi iptal edildi!

Alarko Holding, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projesinde revizyon ihtiyacı doğması nedeniyle söz konusu ihalenin iptal edildiğinin bildirildiğini duyurdu.

TOKİ Bilecik Bozüyük başvuru tarihleri 2017!

TOKİ Bilecik Bozüyük başvuru tarihleri 24 Temmuz-29 Eylül 2017 olarak belirlendi. Projede en düşük taksit bedeli 752,09 TL olarak belirlendi.

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy son başvuru tarihi!

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projedeki konutların fiyatları 131 bin 878 lira ile 157 bin 315 arasında değişiyor.

Akkuyu inşaatı bu yıl başlayacak!

Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’una ortak olan Türk konsorsiyum CKK, inşaatı bu yıl başlayacak projede işleri hızlandırmayı amaçladıklarını açıkladı.

Avrasya GYO 2017 yılı bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO 2017 yılı bağımsız denetim şirketi seçme bildirisini yayınladı.

Yüklemeli bağışlama Haberi

Yüklemeli bağışlama

Yüklemeli bağışlama nedir?

Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir. Ancak, henüz edinilmemiş olan bir haktan feragat etmek veya bir mirası reddetmek, bağışlama olmuyor.


Bağışlama sözleşmesi, bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Ahlaki bir ödevin yerine getirilmesi de bağışlama sayılmıyor. Bağışlama sözleşmesi; yazılı olmak şartı ile bağışlama sözü ile, elden bağışlama ile, koşullu bağışlama ile, yüklemeli bağışlama ile, bağışlayana dönme koşullu bağışlama ile kurulabiliyor. Peki, yüklemeli bağışlama nedir?


Yüklemeli bağışlama

Bağışlayan bağışlamasına yüklemeler koyabilir. Bağışlayan, sözleşme gereğince bağışlanan tarafından kabul edilmiş olan yüklemelerin yerine getirilmesini isteyebilir.


Kamu yararına olarak bağışlamaya konulmuş olan bir yüklemenin yerine getirilmesini isteme yetkisi, bağışlayanın ölümünden sonra, ilgili kamu kurumuna...