26 / 04 / 2024

Hazine'den asgari ücretle ilgili yeni açıklama geldi!

Hazine'den asgari ücretle ilgili yeni açıklama geldi!

Asgari ücrete yapılan zammın ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı, artış ile birlikte 90,6 milyar TL vergiden feragat edildiğini duyurdu.



EKONOMİSTLERİN ASGARİ ÜCRET YORUMLARI

Ekonomistler Uğur Gürses, Serkan Özcan, Hakan Kara, Yalçın Karatepe, İris Cibre ve Özcan Kadıoğlu da asgari ücret ile enflasyon ilişkisini dikkate alarak çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Uğur Gürses, yapılan zamla ilgili olarak, "Yoksulsun sen yoksul kal. 5 aylık TÜİK enflasyonu yüzde 35, İTO İstanbul geçinme endeksi 6 aylık artış yüzde 54, asgari ücret artışı yüzde 29" ifadelerini kullandı. 

İktisatçı ve Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise, "İlk 6 ayda gıda enflasyonu yaklaşık %50 olarak gerçekleşecek! Haziran enflasyonu ile birlikte açlık sınırı muhtemelen 6600 TL üzerine çıkacak! Layık görülen rakam %30 artışla 5500 TL! Neyi tercih ettikleri artık o kadar açık ki söz söylemeye gerek yok!" değerlendirmesini bulundu. 

"ENFLASYONUN BİLE 10 PUAN ALTINDA"

Bilkent Üniversitesi'nden Hakan Kara, "Yorumsuz" diyerek gıda fiyatları ve asgari ücretin değişimini gösteren bir grafik paylaştı.

Yalçın Karatepe ise "Resmî enflasyonun bile 10 puan altında" dedi. 

Karatepe, yaptığı paylaşımda "Düzeltme: %25 olarak yazdığım Erdoğan’ın telaffuz ettiği orandı. Meğer %30’a yakın artış olmuş. Ancak bu durum aşağıdaki mesajda ifade ettiğim gerçeği değiştirmiyor: resmî enflasyonun bile 10 puan altında" dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu, yıllara göre asgari ücretin dolar kuruna göre değişimini paylaştı.

Hazine den asgari ücretle ilgili yeni açıklama geldi!

Editörün Notu: Bu haber 3 Temmuz 2022, saat 23.58'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 69 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 972 lira 96 kuruş değerindedir.

Dolarlarınızı sakın satmayın! Selçuk Geçer göreceği seviyeyi açıkladı

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum

Ev satacaklar, kiralık ev arayanlar bu habere dikkat! İlanlar tek tek kalkıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön