26 / 04 / 2024

Honda’dan göz kamaştıran yeni CB750 Hornet

Honda’dan göz kamaştıran yeni CB750 Hornet

Honda’nın efsane modellerinden biri olan ve üretimine verilen aranın ardından yeni görünümüyle ürün listesine yeniden katılan CB750 Hornet, Avrupa’nın önemli fuarlarından olan Intermot’ta ilk kez meraklılarına sergilendi.



Honda mühendisliği ile tamamen yenilenen sıkı ve hafif iki silindirli 755 cc motora sahip Hornet modeli, 9,500 d/d’de ürettiği 67,5 kW maksimum güç ile geleneği korumaya devam ediyor. Motor aynı zamanda 7,250 d/d’de 75 Nm tork oranlarıyla alt ve orta devirler de dahil tüm sürüş koşullarında yüksek çekiş gücü ve sürüş keyfi sağlıyor. Yeni Hornet modeli ayrıca entegre Ön Tekerlek Kalkış Kontrolü ile programlı Motor Gücü, Motor Freni ve Honda Seçilebilir Tork Kontrolü Seçeneklerini içeren üç varsayılan sürüş modu ile de kullanıma sunuluyor. Son olarak dördüncü kullanıcı modunda da ise sürücünün şartlara ve sürüş tarzına uygun olarak tercih ettiği kombinasyon seçilebiliyor.

Yeni CB750 Hornet’in yenilenmesi için Honda’nın motosiklet üretimi ve geliştirme konusundaki bilgi birikimi ve tecrübesi öne çıkarken, özel egzoz ile birlikte patentli ürünü Vortex Akış Kanalları hava akışını hava kutusuna eşit olarak dağıtarak hassas gaz tepkisi ve yüksek çekiş gücü veriyor. İki silindirli motorda CBR1000RR-R Fireblade modelinden gelen Nikel-Silisyum karbür kaplamadan yararlanılırken, 8 supaplı silindir kafası sayesinde kompakt bir yapıda bir araya geliyor. Sadece 16,6 kilogram bir ağırlığa sahip olan Hornet, motor performansını yansıtacak şekilde ayarlanan yeni hafif çelik elmas bir iskeleti bulunuyor


Geri Dön