25 / 04 / 2024

Hüseyin Altaş: Son açıklanan kredi paketi sektörü canlandıracak!

Hüseyin Altaş: Son açıklanan kredi paketi sektörü canlandıracak!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, "Son açıklanan kredi paketinin bir canlanma getirmesini, yavaş yavaş toparlanma olmasını bekliyoruz” dedi...



1 Haziran Pazartesi (dün) itibarıyla ekonominin yeniden açılması sürecinde ikinci aşamaya geçilirken, Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinin (AVM) tamamı açıldı. 

1 Haziran itibarıyla Türkiye genelindeki alışveriş merkezlerinin (AVM) tümü açıldı. Sozcu.com.tr'ye konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, 11 Mayıs'ta 420 olan açık AVM sayısının 436'ya ulaştığını söyledi. 

Altaş, 11 Mayıs'ta normalin yüzde 20'si seviyesinde olan ziyaretçi sayısının 1 Haziran'da yüzde 40'açıktığını dile getirdi. 11 Mayıs'ta 1 milyon 226 bin olan AVM'leri ziyaret eden kişi sayısı, 1 Haziran'da yaklaşık 2,6 milyon olarak kaydedildi. 

11 Mayıs’ta Türkiye genelindeki 436 AVM’nin 420’si açılırken, 1 Haziran itibarıyla kapalı AVM bulunmuyor. 

Sozcu.com.tr'ye konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, 11 Mayıs’ta ziyaretçi sayısında normal döneminde yaklaşık yüzde 20’sine çıktığına vurgu yaptı. 

11 Mayıs’ta Türkiye genelindeki AVM’leri 1 milyon 226 bin kişi ziyaret etmişti. 1 Haziran’da rakam yaklaşık 2,6 milyona ulaştı. 

Kiralarda indirim ve ciroya endeksleme konusunda bazı AVM’lerde sorununun devam ettiğini ve bu yüzden bu yerlerde mağazaların açılmadığını belirten Öncel, “En büyük sorun düşük talep. Son açıklanan kredi paketinin bir canlanma getirmesini, yavaş yavaş toparlanma olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Öncel ayrıca, talebi artırmak için yakın zamanda “İhtiyaçlarını erteleme, mağazalarına sahip çık” eksenli bir kampanya başlatacaklarını da belirtti.

Hüseyin Altaş: Mağazaların açılış için zamana ihtiyacı var!

AVM'lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!


Geri Dön