25 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'nın kira bedeli Meclis gündeminde! 

İstanbul Havalimanı'nın kira bedeli Meclis gündeminde! 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından İstanbul Havalimanı'na ilişkin soru önergesi verdi. İşte Aykut Erdoğdu'nun konuyla ilgili soruları...



CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından İstanbul Havalimanı'na ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yöneltilen sorular şu şekilde: 

İstanbul Havalimanı nın kira bedeli Meclis gündeminde! 

1- DHMİ ve İGA arasında yapılan bir çalışma ile sözleşmede yapım sorumluluğu İGA'ya ait olan yeni pist ve uydu terminal binasına gerek olmadığına yönelik bir kararın benimsendiği ve bu kararın DHMİ ile İGA arasında bir protokole bağlanma aşamasına geldiği doğru mudur? 

2- Bu karar doğruysa sözleşme hilafına yapımına gerek olmadığına karar verilen  adı geçen bu yatırımların avro cinsinden değeri nedir? 

3- Bahsedilen bu protokolde sözleşmede olduğu halde yapımından vazgeçildiği  anlaşılan pist ve uydu terminali gibi hangi diğer yatırımlardan vaz geçilmektedir? 

4- Proje kapsamında yer alan AirPort City için, sözleşmede aksine hüküm  olmasına rağmen, İGA tarafından kurulan bir şirkete 49 yıllığına hak devri yapılacağı doğru mudur? 

5- Sözleşmeye göre İGA tarafından ödenmesi hüküm altına alınan kira bedeli nedir? Buna göre 2019 yılından bu yana ödenen kira tutarı nedir? 

6- Sözleşme uyarınca işletici ortaklık tarafından ödenmesi gerektiği halde tahsil  edilmeyen kira var mıdır? Varsa şu ana kadar ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen kira tutarı ne kadardır ve hangi dönemlere aittir? Kira terkini için anlaşılan süre ve tutar toplamları nedir?

TOKİ Konya projeleri için start verdi! Konya'ya yüzlerce ucuz konut geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Asgari ücrete Temmuz zammı için yeşil ışık geldi! 

Altın 6 ay sonra işte bu kadar olacak! Ünlü analistlerden son dakika altın açıklaması! 1 gram bile altını olanlar dikkat


Geri Dön